Dansk kaptajn tror på dansk overraskelse mod verdensstjerner

Doublen er på papiret den største chance for at komme på tavlen mod Spanien i Davis Cup, mener Kenneth Carlsen

Frederik Løchte Nielsen. (Polfoto)
Frederik Løchte Nielsen. (Polfoto)
Følg Tennis

De danske tennissingler Mikael Torpegaard og Frederik Løchte Nielsen kunne ikke stille noget op i deres respektive kampe fredag mod Rafael Nadal og David Ferrer.

Dermed fører Spanien 2-0 i Davis Cup-kampen mod Danmark i Odense. Med en sejr i lørdagens double kan spanierne sikre den samlede sejr i den næstbedste division.

Men den danske double med Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann har andre planer. De vil på tavlen.

- Double er lidt mere tilfældigt, og der skal lidt mindre til at lave en overraskelse, hvilket jeg er et glimrende eksempel på, siger Frederik Løchte Nielsen med en humoristisk hentydning til triumfen i Wimbledon i 2012.

- Kan vi gøre sættene tætte og vinde nogle tiebreaks, kan vi drille dem. Der skal lidt mindre til. I double kan man nemmere skjule sine svagheder, tilføjer Løchte.

Den spanske holdkaptajn ville fredag ikke sætte navn på den spanske doublekonstellation. Men det forventes, at Rafael Nadal og Fernando Verdasco stiller op sammen, da de har luftet planer om at spille sammen ved OL næste år.

Doublen er den bedste chance
Uanset hvem Spanien stiller med, bliver det dog en svær kamp, vurderer den danske holdkaptajn, Kenneth Carlsen.

- På papiret er doublen den bedste chance for at komme på tavlen, hvis man kigger på rangeringerne. Her er Spanien ikke lige så gode som i single, men de har stadig verdensklassespillere.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over at være bagud 0-2, men det er ikke slut endnu. Vi går stadig ud for at vinde, og det kan lade sig gøre, hvis vi spiller op til vores bedste, siger Kenneth Carlsen.

Han finder optimisme i fredagens singler, hvor Mikael Torpegaard pressede Rafael Nadal i første sæt, og Frederik Løchte Nielsen lå til at vinde andet sæt mod David Ferrer.

- Når vi spillede op til vores bedste, kunne vi være med og også vinde. Problemet er bare at holde det niveau hele vejen i gennem. Spanierne viste sig som topspillere, der kan steppe op, når det er nødvendigt, siger Carlsen.

Lørdagens double begynder klokken 16.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind