Dansk komet scorer stor aftale: - Alting passer perfekt sammen

Det danske stortalent har fået sin første større sponsoraftale via en treårig kontrakt med ketsjergiganten Yonex, der længe har fulgt hende

Clara Tauson har grund til at smile.
Clara Tauson har grund til at smile.

En halv snes dage før hendes 16 års fødselsdag har stortalentet i dansk tennis, Clara Tauson, fået en tidlig og yderst velkommen gave.

En af branchens største spillere indenfor sportsbeklædning og ketsjere, japanske Yonex, bliver således hendes første, større sponsor.

- Det siger meget, når et brand som Yonex har fået øjnene op for Clara og tror på, at hun kan nå langt. De vil gerne på et tidligt tidspunkt være en del af det projekt, siger Mikkel Nissen, der er nordisk agent for Caroline Wozniacki og nu også rådgiver Clara Tauson og hendes familie.

- Yonex har strakt sig langt for at imødekomme hendes behov og understøtte hendes rivende udvikling, så det er et stærkt signal om, at de virkelig tror på hende.

- Hun spiller allerede med en Yonex-ketsjer og føler sig godt tilpas med den, så det er en meget vigtig aftale, der handler om hendes vigtigste værktøj.

Clara Tauson har i den grad slået sit navn fast i 2018, hvor hun vandt fem turneringer på ITF’s juniortour med Grade A-turneringen i Osaka som den største.

Clara Tauson spiller i forvejen med Yonex, så hun skal ikke til at vænne sig til en ny ketsjer. Foto: Jonas Olufson
Clara Tauson spiller i forvejen med Yonex, så hun skal ikke til at vænne sig til en ny ketsjer. Foto: Jonas Olufson

Hun vandt U18-europamesterskabet på alders-dispensation, og ved French Open fik hun grand slam-debut som junior, nåede blandt de sidste 16 i single og frem til semifinalen i double. Hun sluttede sæsonen af med en tredjeplads ved juniorernes sæsonfinale og endte som nummer fire på juniorverdensranglisten.

Clara Tauson har fået mere hjælp fra Dansk Tennis Forbund og Team Danmark og fra sin nye klub, K.B., men det rækker ikke helt til at holde hende kørende på den internationale tennistur. Også derfor er Yonex-aftalen mere end velkommen.

- Der er ingen tvivl om, at det i denne fase, hvor der er rigtigt mange udgifter, er vigtigt med nogle samarbejdspartnere på den økonomiske side. Det vil hjælpe Clara og familien til at kunne gøre de rigtige ting og foretage de rigtige beslutninger i forhold til hendes udvikling, siger Mikkel Nissen.

Også direktør Benni Holst Andersen, der repræsenterer Yonex i Norden, er glad.

- Vi har fulgt Clara gennem længere tid og været imponerede over hendes præstationer. Hun udstråler den kvalitet, som er et nøgleord i vores virksomhed. Alting passer perfekt sammen, siger han om den tre-årige aftale.

- Jeg føler mig helt sikker på, at vores samarbejde vil strække sig længere end det. Hun er en fremtidig stjerne og gør det sindssygt godt.

Lige nu træner Clara Tauson op til en ny sæson, hvor den første store udfordring er Australian Open. Foto: Jonas Olufson
Lige nu træner Clara Tauson op til en ny sæson, hvor den første store udfordring er Australian Open. Foto: Jonas Olufson

Efter nytår gælder det for første gang Australian Open for Clara Tauson.

- Lige nu træner hun hårdt med særligt fokus på det fysiske for at blive klar til den nye sæson, siger Mikkel Nissen.

- Hendes far er ved at kigge på planlægningen for næste sæson, hvor der skal findes den rigtige balance mellem det at spille juniortennis og hente noget mere erfaring på seniorniveau.

Se også: Dansk stortalent taber semifinale-drama

Se også: Piotrs opråb: Lad mig hjælpe Clara

Se også: Nu får talenter endelig støtte: - En ekstraordinær situation

Se også: Milliongave til danske tennistalenter

Se også: 2018 blev Carolines gyldne år - 2019 kan blive hendes sidste

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere