Annonce:
Annonce:

Dansk succes: Clara med grand slam-sejr

Tennistalentet Clara Tauson besejrede sin hviderussiske modstander i to sæt ved French Open

Clara Tauson har vundet sin første grand slam-kamp. Foto: Jonas Olufson
Clara Tauson har vundet sin første grand slam-kamp. Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Tennis

Drama i Paris: Dommer stopper Carolines gyser

PARIS (Ekstra Bladet): Også for 15-årige Clara Tauson trak dagens program ud, og den femteseedede dansker kom først i kamp på Bane 16, samtidig med Caroline Wozniackis kamp inde på den største bane.

Første sæt blev en ujævn forestilling. Danskeren brød straks og gik på 2-0, før hviderusseren Viktoiya Kanapatskaya pludselig snuppede de næste fire partier.

Så var det Tausons tur til at tage tre partier i træk, og så stod hun foran 5-4 og med 40-0 i egen serv. De tre sætbolde blev dog brændt, og det blev de følgende også, før den lille, hurtige modstander brød tilbage.

Clara Tauson var dog ikke mere rystet, end at hun straks gik ud og brød igen. Igen havde hun dog svært ved at lukke, men til sidst lykkedes det til 7-5. Hendes første sæt i hovedturneringen i en grand slam.

Annonce:

Måske gav det mental ro, for også i andet sæt kom det danske stortalent godt fra start med et hurtigt break, og siden fulgte endnu et. Hun kom foran 4-0 og lukkede til 6-2.

Sportschef Jens Anker Andersen var både glad og lettet.

-Det var første runde i en grand slam, og jeg synes, Clara håndterede det okay, siger han.

- Hun vandt på en god sejhed, og så selvfølgelig fordi, hun var den bedre spiller. Men den anden var også dygtig og afværgede fem-seks sætbolde ved at spille høje bolde eller slå ned langs linjen.

- Clara måtte virkelig tænke sig godt om der.

I næste runde møder Clara Tauson den stærke englænder Emma Raducanu, som har vundet de tre turneringer, hun har spillet i år. Danskeren har dog sidste år slået hende hjemme i Danmark i tre sæt.

Midt i grand slam-kaos: Nu er Clara pludselig femteseedet

Tæt på megatalentet Clara Tauson

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: