Dansk tenniskomet kæmper sig i fornem finale

15-årige Clara Tauson er i finalen i stor brasiliansk juniorturnering efter sejr over franskmand i en kamp, der varede to en halv time

Clara Tauson har spillet sig i finalen i en stor brasiliansk juniorturnering. Foto: Kennet Havgaard/Dansk Tennis Forbund.
Clara Tauson har spillet sig i finalen i en stor brasiliansk juniorturnering. Foto: Kennet Havgaard/Dansk Tennis Forbund.
Følg Tennis

Stortalentet Clara Tauson, som kun netop har rundet de 15 år, tordner videre mod verdenstoppen og nåede lørdag finalen i den brasilianske grusturnering for juniorer Campeonato Internacional Juvenil de Tenis de Porto Alegre.

Tauson besejrede i semifinalen den talentfulde franskmand Manon Leonard i tre sæt (3-6, 7-5, 6-3) i en kamp, der varede to en halv time. Hun møder i finalen søndag canadiske Leylah Fernandez, som ligeledes er 15 år gammel. Fernandez besejrede i sin semifinale georgiske Ana Makatsaria i to sæt.

Clara Tauson siger til turneringens hjemmeside, at hun er meget tilfreds med sin finaleplads i Grade A-turneringen, som ligger lige under Grand Slam-niveau. Hun er den første danske singlespiller, der har nået finalen i turneringen.

- Det var en meget svær kamp, for hun (Manon Leonard, red.) er en meget intelligent spiller. Hun slog meget hårdt, og jeg lavede mange fejl. Jeg ændrede ikke min taktik, men prøvede bare at undgå fejl og holde mig inde i kampen, siger Tauson til hjemmesiden.

Med finalepladsen er Tauson ifølge TV 2 meget tæt på at sikre sig en direkte plads i hovedturneringen ved French Open for juniorer.

Stjernefrø i forkamp: Caroline-galla i Parken har vokseværk

Luft under vingerne: Nu er der rejsepenge til stortalenter

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+