Danske Clara vinder finale: Stormer frem på ranglisten

15-årige Clara Tauson har vundet sin fjerde ITF-turnering i år. I finalen overlevede hun to matchbolde - nu rykker hun frem som verdens fjerdebedste junior

Det danske juniortalent i tennis Clara Tauson kan skrive endnu en titel på sit cv, efter at hun lørdag i Canada vandt en såkaldt Grade 1-turnering.

Det skriver tennisavisen.dk.

Clara Tausons næste opgave bliver grand slam-turneringen US Open i New York, som for juniorernes vedkommende begynder søndag.

Den 15-årige Tauson kvalificerede sig til finalen i Canada med en klar sejr på 6-1, 6-0 over Clara Burel fra Frankrig, der er nummer 17 på juniorranglisten og i starten af året nåede frem til finalen ved Australian Open.

I finalen mod den 17-årige Victoria Dema fra Ukraine så danskeren længe ud til at være kommet i menneskehænder, men hun demonstrerede store fighteregenskaber efter at have tabt første sæt 2-6.

Artiklen fortsætter under billederne

kenneth tillykke clara tauson

doc6wbq7o1ckn4v99hv1of.jpg

Clara imponerer: Stort at vaske hænder med Serena

Caroline til stortalentet Clara: Dette skal du undgå

Tennisdommer i skandalescene: Forsøger at hjælpe stjernen

Victoria Dema var i andet sæt foran 4-1 og havde ved stillingen 5-2 to matchbolde, som Clara Tauson afværgede. Og det blev vendepunktet. Tauson vandt sættet i en tiebreak og tog derefter det afgørende sæt med 7-5.

Danskeren har dermed vundet fire ITF-turneringer i år. Med lørdagens sejr avancerer hun fra niendepladsen til sandsynligvis fjerdepladsen på ranglisten ifølge tennisavisen.dk.

I US Open ventes Clara Tauson at blive seedet til en plads i kvartfinalen hos juniorerne. I juni i år nåede hun frem til ottendedelsfinalen i French Open og måneden efter til anden runde i Wimbledon.

US Opens officielle hjemmeside bliver Clara Tauson også nævnt som en af tre favoritter i kvindernes junior-single.

- Når man tænker på dansk tennis, så er det svært ikke at komme til at tænke på Caroline Wozniacki. Som 13-årig blev Tauson den yngste spiller til at vinde det danske mesterskab siden landsmandinden, 2018-Australian Open vinderen, der vandt som 14-årig, lyder det på turneringens hjemmeside.

- Det mest imponerende ved Clara Tauson er, at hun allerede har vundet en professionel senior-titel. Danskeren vandt sin første ITF-turnering i 2017 i Stockholm, og junior-spilleren er nu nummer 729 på WTA-ranglisten, lyder det videre.

Cori Gauff og Caty McNally nævnes som de to øvrige favoritter til juniorernes US Open.

Se et interview med Clara Tauson i forbindelse med Wimbledon i juli:

Tæt på megatalentet: De næste to år vil definere det hele for Clara

Ny Wozniacki? 14-årig dansker i triumf - så god kan hun blive

Udlandet opdager 14-årig dansker: 'Hun kommer til at vise store ting'

Sagde hun det? Tennisstjernens uventede sex-afsløring

46 kommentarer
Vis kommentarer