Dansker færdig i Australian Open

To tætte sæt faldt ud til australsk fordel, da Løchte og makkerens serv svigtede på afgørende tidspunkter

Det blev en kort optræden i dette års Australian Open for danske Frederik Løchte Nielsen. (Arkivfoto.) Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Det blev en kort optræden i dette års Australian Open for danske Frederik Løchte Nielsen. (Arkivfoto.) Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Danske Frederik Løchte Nielsen og hans makker ved turneringen, serbiske Nikola Cacic, er slået ud i første runde af dette års Australian Open i herredouble.

Dermed er den sidste dansker ude af tennisturneringen, efter at Mikael Torpegaard også tabte i første runde i herresingle.

Cacic og Løchte tabte torsdag morgen dansk tid med cifrene 4-6, 4-6 til det australske par Marc Polmans og James Duckworth.

I en tæt kamp var det de små marginaler, der blev afgørende for, at den 37-årige danske doublespecialist er ude af turneringen.

De to par fulgtes ad i et tæt første sæt, men ved stillingen 5-4 til australierne blev Løchtes makker, Nikola Cacic, brudt.

Dermed gik første sæt til hjemmebaneparret, der var kommet ind på et wild card.

Andet sæt fulgte nogenlunde samme forløb.

Også her holdt begge par serv, indtil Frederik Løchte ved stillingen 5-4 til australierne skulle forsøge at holde serv og holde danskeren og serberen inde i kampen.

Denne gang var det Løchtes tur til at blive brudt, og dermed blev det en kort optræden i dette års første grand slam-turnering for Løchte, der tidligere har vundet Wimbledon i double.

- Jeg havde ikke rigtig fornemmelsen af, at vi kom til at være en trussel for dem på noget tidspunkt. Sejren var overvejende deres fortjeneste, fordi de spillede ret godt i egen serv, siger Løchte efter kampen og fortæller, at han også døjede med nogle mindre problemer i læggen.

Det dansk-serbiske par var ellers på papiret favorit med placeringer lige uden for top-50 på verdensranglisten, mens australierne begge ligger uden for top-100.

Men det var ikke til at se.

- Det var simpelthen os, der ikke holdt niveau og gav nogle point væk på afgørende tidspunkter, siger Løchte, der dog mener, at samarbejdet med Cacic, som kun er en midlertidig makker, har været godt.

Løchte var i lighed med omkring 1200 andre spillere, trænere og andre indrejsende i 14 dages karantæne op til turneringen som følge af coronavirus.

Selv om både han og den anden dansker i turneringen, Mikael Torpegaard, er tidligt ude, har det været en fin oplevelse, fortæller Løchte.

- Den tennismæssige del kunne have været bedre. Men det har været fedt at være med, og de sidste to uger har føltes som et normalt liv.

- Man ser stadig folk med mundbind, men jeg har på mange måder haft fornemmelsen af at spille med i en normal turnering. Der var også tilskuere, når vi gik rundt i byen. Det har været en fornøjelse at få lidt af den følelse. Det har været noget ret andet end en dansk januar, siger Løchte Nielsen.

Løchte og makkeren får 30.000 australske dollar til deling for deres exit i første runde. Det svarer til omkring 140.000 danske kroner.