Den eneste i verden: Djokovic sætter bemærkelsesværdig rekord

Novak Djokovic vandt søndag aften ATP-turneringen i Cincinnati efter finalesejr over Roger Federer

Den serbiske tennisspiller Novak Djokovic skrev sent søndag aften tennishistorie med en sejr i ATP-turneringen i Cincinnati.

Djokovic besejrede schweiziske Roger Federer i finalen med cifrene 6-4, 6-4.

Dermed har Novak Djokovic nu vundet samtlige ni pokaler i Masters 1000-serien. Det er han den eneste spiller, der nogensinde har formået.

Masters 1000 rangerer lige under de fire grand slam-turneringer.

31-årige Djokovic var i forvejen den eneste, der har vundet otte af dem. Spillere som Roger Federer, Rafael Nadal, Andy Murray og André Agassi har vundet syv forskellige.

Djokovic har haft svært ved at sikre sig titlen i Cincinnati. Han har således tabt finalen fem gange, inden det altså endelig lykkedes i sjette forsøg.

Tre af finalenederlagene har været til Roger Federer, der forud for søndagens opgør havde vundet syv ud af syv finaler i Cincinnati.

Mens teamkollegaen Kevin Magnussen har præsteret godt gennem hele Formel 1-sæsonen, så har der været alt for mange fejltrin fra Romain Grosjean. Præstationerne er mest gået nedad for franskmanden. Foto: AP Sport og Spil Presset Grosjean: Jeg har meget tilfælles med Djokovic

Federer roste efter kampen sin modstander, og Djokovic svarede igen:

- Tak for dine søde ord og tak for at lade mig vinde her i Cincinnati, lød det med et smil fra den serbiske nummer ti i verden.

Djokovic sikrede sig sejren i første sæt takket være et enkelt break, der gjorde det til 5-3. Første sæt blev vundet 6-4.

I andet sæt var Djokovic bagud 0-2, men to breaks senere i sættet banede vejen for en 6-4-sejr og dermed den længe ventede triumf.

På grund af skader hos både Djokovic og Federer er det er to år siden, at de to har stået over for hinanden på en tennisbane.

Det var 18. gang, de to rivaler mødtes i en ATP-finale. Med søndagens sejr fører Djokovic 12-6 i det finaleregnskab.

I alt har de to stjerner mødt hinanden 46 gange. Djokovic har vundet 24 opgør, mens Federer har vundet 22.

Tidligere søndag vandt hollandske Kiki Bertens WTA-turneringen i Cincinnati med en finalesejr over verdensetteren Simona Halep.

Se også: Pinligt, Brøndby: Vanvittigt ubelejligt tidspunkt!

Se også: Blev verdensstjerne efter giga-bedrift: Nu skal han tilbage i gymnasiet

Se også: David Nielsen raser efter FCK-drama: - Han var bange for konsekvenserne

Se også: Zlatan-afbud skaber voldsom debat : - En kæmpe joke!

Fernando Alonso har kæmpet hårdt med en McLaren-racer, der ikke har været konkurrencedygtig. Foto: AP Sport og Spil Efter Formel 1-chok: - En verdensmester i dårlig timing

Patrick Nielsen optræder i en musikvideo af A'typisk, som er medlem af Satudarah. Foto: PR Sport og Spil Har lille søn med: Topbokser i rockervideo

2 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere