Desperat tennis-ikon vil sælge sine trofæer - men hvor er de?

Boris Becker er i økonomiske problemer og har derfor set sig nødsaget til at sælge sine mange Grand Slam-pokaler. Problemet er bare, at tyskeren ikke kan finde dem

Boris Becker er i store økonomiske problemer. Foto: AP/Kathy Willens
Boris Becker er i store økonomiske problemer. Foto: AP/Kathy Willens

Boris Becker er en af de største tennisspillere i historien.

Tyskeren har vundet seks Grand Slam-titler i sin karriere- blandt andet Wimbledon, som han vandt i 1985 som den dengang yngste nogensinde i en alder af 17 år.

Men siden karrierestoppet har alt ikke været en dans på roser for Becker. Tyskeren har gennem flere år kæmpet mod en økonomisk nedtur, og tidligere på året blev han begæret konkurs ved en ret i London.

Papirer fra den britiske konkursret viser, at det står virkelig grelt til for den tidligere så velhavende tennisspiller. Becker har en gæld på mindst 61 mio. euro - det svarer til knap en halv mia. kr.

Nu prøver Becker da også på at sælge dyrebare ting for at minimere sin gæld. Tyskeren planlægger ifølge engelske BBC at sælge flere at sine gamle tennis-trofæer for at redde finanserne - men det er et problem: Pokalerne er forsvundet.

- Mr. Becker ved ikke, hvor de er, siger tyskernes rekonstruktionsfirma Smith & Williamson LLP i en kort meddelelse.

Tennislegenden har blandt andet forhørt sig hos det tyske, amerikanske og australske tennisforbund - men der har ikke været meget hjælp at hente for den desperate tidligere topspiller.

Nu appellerer Becker til offentligheden i jagten på at finde de dyrebare pokaler.

- Vi forsøger med lys og lygte at finde Mr. Beckers Australian Open og Wimbledon-trofæer for at løse den gæld, han har inden for de kommende tre år. Samtidigt undersøger vi muligheder for at afbetale gælden på en anden måde - blandt andet ved at inkludere nogle af hans ejendomme i Storbritannien og i udlandet, siger en talsperson fra Smith & Williamson LLP.

Siden sit karrierestop har Becker arbejdet i medie-verden som tennisekspert, og han var også træner for den tidligere nummer et i verden Novak Djokovic i perioden fra 2013-2016.

Medie anklager tennis-legende: Solgte falsk ketsjer til velgørenhed - og pengene mangler!

Skylder halv milliard: Nu spiller tennisstjerne om millioner