'Det er jo helt vildt': Danske talenter kan skrive historie

Efter flot græsspil i Roehampton er 16-årige Holger Rune to sejre fra at gøre jævnaldrende Clara Tauson selskab øverst på juniorernes verdensrangliste

Holger Rune er meget tæt på at gøre Clara Tauson selskab øverst på ranglisten. Foto: Anne Paarker
Holger Rune er meget tæt på at gøre Clara Tauson selskab øverst på ranglisten. Foto: Anne Paarker

LONDON (Ekstra Bladet): I årevis har dansk tennis sukket efter et nyt supertalent. I næste uge kan Danmark sætte sig på den internationale juniortrone, hvis Holger Rune vinder sine næste to kampe på græs i Roehampton.

I så fald vil HIK’eren nemlig gøre KB’eren Clara Tauson selskab på ranglistens førsteplads. Og de er altså begge kun 16 år.

- Hvis det bliver tilfældet, er det jo vildt, reagerer sportschef i Dansk Tennisforbund, Jens Anker Andersen.

Holger Rune, der før denne uge aldrig havde spillet på græs, vandt torsdag sin kvartfinale mod briten Anton Matusevich med 6-3, 6-2, og han er nu få point fra at vippe italieneren Lorenzo Musetti af førstepladsen.

Det kan muligvis ske med en sejr i semifinalen og et godt slutresultat i double, hvor han også er fremme i semifinalen, men en turneringssejr i Roehampton vil under alle omstændigheder cementere topplaceringen.

Hans træner Lars Christensen er ikke en mand, der bruger for store ord i utide, men man fornemmer tilfredsheden hos ham.

- Holger har spillet godt og synes, det er sjovt at spille på græsset. Vi har arbejdet meget med hans tyngdepunkt og baneposition, og det fungerer godt. Det virker som om, græsset ligger godt til ham, siger han om indsatsen i opvarmningsturneringen til Wimbledon, hvor den danske French Open-vinder vil være blandt de absolutte favoritter.

- Det er svært at sige, hvordan det vil gå, selv om han nu har spillet fire, gode kampe her. Der er 64 gode spillere med i en grand slam, og på græs er der altid en, der kan ramme dagen og slå alle andre.

I næste uge skal Holger Rune ved Wimbledon forsøge at matche sit flotte resultat fra French Open i maj. Foto: Roger Parker
I næste uge skal Holger Rune ved Wimbledon forsøge at matche sit flotte resultat fra French Open i maj. Foto: Roger Parker

Som træner kan han næsten ærgre sig over, at Holger også vandt dagens doublekamp. På den måde bliver der nemlig mindre tid til at arbejde på træningsbanen.

Torsdagens semifinale bliver dog ikke nem, siger han.

- Han skal møde belgiske Gauthier Onclin, og han ser meget skarp ud her på græsset, hvor han bevæger sig virkelig godt.

Holgers succes giver lidt hovedbrud hos sportschefen derhjemme. For hvordan skal han nu matches fremover?

- Nu skal vi være sikre på, at vi har styr på vores målsætninger, for det går jo ret hurtigt med Holger for tiden. Det er et positivt problem, men det bliver måske næsten for nemt nu på juniorturen, siger han.

Efter Wimbledon går Holger Rune igen på jagt efter ATP-point på seniorturen, hvor han har fået wildcards til challenger-turneringer i hollandske Amersfoort og italienske Pontadera.

Se også: Holger Rune vinder 'voksen-debut'

Se også: Løchte ændrer fokus: - Det lakker mod enden

Holger Rune med trofæet, der for altid vil minde ham om den dag, han vandt en Grand Slam-sejr. Sejren er den anden Grand Slam-sejr på juniorniveau i år, idet Clara Tauson vandt Australian Open i januar. Foto: Jan Sommer. Tennis - 9. jun. 2019 - kl. 16:17 Dansk Grand Slam-helt: ’Intet kunne stoppe mig’

Holger Rune må pakke til godt 30 rejseuger om året, men han elsker heldigvis livet på sportens globale landevej. Foto: Tariq Mikkel Khan Sport og Spil Verdens bedste 15-årige: Rundt om stortalentet Holger Rune

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere