Djokovic er finaleklar i Australien: Jeg var nervøs

Novak Djokovic var i problemer i første sæt, men vandt over Roger Federer i semifinalen i Australian Open

Djokovic løb med sejren i dag. Foto: Saeed Khan/Ritzau Scanpix
Djokovic løb med sejren i dag. Foto: Saeed Khan/Ritzau Scanpix

Novak Djokovic fik ikke den bedste start på semifinalen mod Roger Federer i Australian Open torsdag formiddag.

Den andenseedede serber kom bagud 0-2 i første sæt, og var blot to point fra at afgive sættet til Federer ved stillingen 3-5.

Alligevel fik 32-årige Djokovic vendt opgøret mod den seks år ældre schweizer og endte med at vinde sikkert i tre sæt.

De to stjerner kæmpede om en finaleplads. Foto: Issei Kato/Ritzau Scanpix
De to stjerner kæmpede om en finaleplads. Foto: Issei Kato/Ritzau Scanpix
 

- Han (Federer, red.) startede godt, og jeg var nervøs i begyndelsen, siger serberen i interviewet på banen efter kampen.

- Det var ikke den rigtige indstilling fra min side i starten af kampen. Jeg så mere på, hvordan han bevægede sig i stedet for at spille mit spil.

- Jeg formåede at kæmpe mig tilbage i første sæt, og det var vigtigt at vinde det sæt. Mentalt slappede jeg mere af efter det.

Kampen mellem de to tennisstjerner var deres møde nummer 50. Sejren til Djokovic bringer ham op på 27 sejre over Federer, som han også har tabt til 23 gange.

38-årige Federer så undervejs i semifinalen ud til at kæmpe lidt med nogle småskader og havde svært ved at bevæge sig helt frit.

- Respekt til Roger for at stille op. Han var tydeligvis skadet og var ikke på sit højeste niveau, siger Djokovic.

I finalen søndag skal han op mod enten Alexander Zverev fra Tyskland eller østrigske Dominic Thiem, der onsdag slog verdensetteren Rafael Nadal ud af turneringen. De to spiller semifinale fredag.

Sofia Kenin tror vist ikke helt på det, men den er god nok. Hun er i finalen. Foto: David Gray/AFP/Ritzau Scanpix Tennis Australsk chok: Favoritten banket ud
Simona Halep jubler over igen at stå i semifinalen i Melbourne. Foto: Greg Wood/AFP/Ritzau Scanpix Tennis Det gik stærkt! Halep stormer i semifinalen

4 kommentarer
Vis kommentarer