Annonce:
Annonce:

Djokovic falder ud af top-5 på verdensrangliste

Novak Djokovic er faldet fire pladser på verdensranglisten, fordi der ikke var ranglistepoint i Wimbledon

Novak Djokovic kunne søndag løfte - og kysse - Wimbledon-trofæet for syvende gang i karrieren. Foto: Toby Melville/Reuters
Novak Djokovic kunne søndag løfte - og kysse - Wimbledon-trofæet for syvende gang i karrieren. Foto: Toby Melville/Reuters
Annonce:
Følg Tennis

Søndag vandt Novak Djokovic Wimbledon, og mandag er tennisstjernen så faldet fire pladser ned på verdensranglisten.

Serberen ligger nu på syvendepladsen, og det er første gang siden august 2018, at Djokovic er uden for top-5.

Det lyder underligt, søndagens store triumf taget i betragtning, men forklaringen er ganske simpel. Der blev nemlig ikke uddelt ranglistepoint ved dette års Wimbledon, fordi russere og hviderussere var udelukket fra at deltage på grund af krigen i Ukraine.

Spillernes placering på verdensranglisten opgøres efter deres præstationer det seneste år. Djokovic mistede derfor mandag de mange ranglistepoint, han indkasserede, da han sidste år vandt Wimbledon, og da der altså ikke er kommet nye ind, dumper serberen ned ad listen.

Verdensranglisten toppes fortsat af Daniil Medvedev, der som russer ikke deltog ved Wimbledon. Tyske Alexander Zverev er nummer to, mens Rafael Nadal indtager tredjepladsen.

Holger Rune er hoppet en enkelt plads op og er nu nummer 28 på verdensranglisten, hvilken er en tangering af hans højeste placering i karrieren. Rune lå også på 28.-pladsen i et par uger i juni.

På kvindernes verdensrangliste er Ons Jabeur, der var i finalen i Wimbledon, faldet tre pladser fra anden- til femtepladsen. Det sker ligeledes på grund af de manglende ranglistepoint ved den prestigefyldte græsturnering.

Iga Swiatek indtager fortsat førstepladsen med et markant forspring ned til nummer to, Anett Kontaveit.

Clara Tauson, der ikke har vundet en kamp siden starten af marts, er hoppet syv pladser op, så hun nu ligger på 46.-pladsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: