Djokovic hylder Federer efter Wimbledon-sejr

Den gensidige respekt føg gennem luften, da verdens bedste tennisspillere så tilbage på Wimbledon-finalen.

Se, hvordan det så ud, da Djokovic besejrede Federer. (Video: AP)

Der blev på ingen måde hoveret, da serbiske Novak Djokovic evaluerede sin anden Wimbledon-sejr i træk over Roger Federer søndag.

Selv om serberen var bedst i finalen mod Roger Federer og vandt 7-6, 6-7, 6-4, 6-3, før han kunne løfte trofæet for tredje gang i karrieren, så havde Djokovic også de store ord fremme om netop Federer efter sejren.

- Det er en stor udfordring at skulle møde Roger (Federer, red.). En masse spillere i min generation har set op til ham og har fulgt hans vej og eksempel.

- Da jeg gik ud på banen, vidste jeg, at Roger ville spille op til sit bedste, som han altid gør, når det er vigtigst. Han får dig til at arbejde hårdt for hver eneste point, lød det fra Novak Djokovic.

For schweizeren var nederlaget ærgerligt.

Han kunne have sikret sig den ottende Wimbledon-titel i alt, hvilket ingen spillere har gjort før ham. Men Federer må stadig "nøjes" med syv Wimbledon-titler i samlingen, hvilket også Pete Sampras har.

Samtidig kunne Federer være blevet den ældste mandlige spiller, der vinder turneringen, men der var ingen bitterhed at spore hos verdensranglistens nummer to.

- Novak (Djokovic, red.) spillede ikke bare godt i dag, men i de seneste to uger og i hele sæsonen og sidste år og året før.

- Jeg havde mine muligheder i det første sæt. Jeg var heldig at vinde andet sæt, men havde muligheder i det tredje, men han var bedre på de vigtige point.

- Han var bundsolid. Jeg spillede ikke dårligt, men det er sådan, det kan gå, siger Roger Federer.

Novak Djokovic vandt også Wimbledon-finalen i 2014 over Roger Federer, der til gengæld har besejret serberen i US Open i 2007 i de tre grand slam-finaler, de to har spillet mod hinanden.

3 kommentarer
Vis kommentarer