Djokovic runder grotesk milepæl

Novak Djokovic slog Roberto Bautista Agut i French Open, og når som den første 100 millioner i pengepræmier

Serberen var høj i hatten efter den historiske triumf. (Foto: AP)
Serberen var høj i hatten efter den historiske triumf. (Foto: AP)

Den serbiske verdensetter i tennis, Novak Djokovic, er nu blot tre sejre fra at vinde den eneste grand slam-turnering, han mangler i sin samling, nemlig French Open.

Onsdag banede han sig vej til kvartfinalen i Paris med en sejr på 3-6, 6-4, 6-1, 7-5 over spanieren Roberto Bautista Agut.

Med sejren rundede Djokovic en økonomisk milepæl. Han blev den første spiller til at runde 100 millioner dollar i pengepræmier. Det svarer til 666 millioner kroner efter den aktuelle kurs.

Favoritten blev dog udfordret på sin vej til sejren. Agut vandt første sæt tirsdag, men midtvejs i tredje sæt måtte kampen udsættes til onsdag på grund af vedvarende regn.

Rusland har udtaget Maria Sharapova til sommerens OL, selvom hun har karantæne. (Foto: All Over Press) OL 2016 Rusland udtager karantæneramte Sharapova til OL

Novak Djokovic har grund til at knytte næven. Pengene vælter ind. (Foto: AP)
Novak Djokovic har grund til at knytte næven. Pengene vælter ind. (Foto: AP)
 

Her kom Djokovic godt fra start og vandt sættet i suveræn stil, men spanieren, der er seedet som nummer 14 i turneringen, kom godt tilbage i fjerde sæt, hvor han brød og kom foran 4-2.

Djokovic spillede sig dog tilbage og vandt kampen på sin anden matchbold til sætsejr på 7-5.

I kvartfinalen skal Djokovic møde tjekken Tomas Berdych (seedet 7), der onsdag eftermiddag slog spanieren David Ferrer (11) med cifrene 6-3, 7-5, 6-3.

De to har mødt hinanden 25 gange tidligere, hvoraf Djokovic har vundet 23.

Nadals Wimbledon i fare
Knap så godt går det for grusets konge Rafael Nadal, som i sidste uge måtte opgive at spille videre i French Open på grund af en håndledsskade.

Nu viser det sig, at den er så alvorlig, at skaden også kan få indflydelse på spanierens deltagelse i den næste grand slam-turnering, Wimbledon.

Nadal kommer i hvert fald ikke i kamp inden sæsonkulminationen på græs. Onsdag meddelte spanieren, at han må melde afbud til græsopvarmningen på Queens Club-anlægget, der spilles op til Wimbledon i slutningen af juni.

Novak Djokovic er efterhånden en holden mand. (Foto: AP) Tennis Djokovic skovler penge ind

Novak Djokovic spillede sig videre til tredje runde i French Open i tre sæt. (Foto: AP) Tennis Novak Djokovic vinder på historisk dag for Rafael Nadal

Novak Djokovic er forståeligt en glad mand. Han runder som den første 100 millioner dollar i præmiepenge. (Foto: AP)
Novak Djokovic er forståeligt en glad mand. Han runder som den første 100 millioner dollar i præmiepenge. (Foto: AP)
 

2 kommentarer
Vis kommentarer