Annonce:
Annonce:

Djokovic rykker inden for to sejre af historisk triumf

Med en sejr i fire sæt over Matteo Berrettini er Novak Djokovic klar til semifinalerne ved US Open

Se højdepunkterne fra kampen her.
Annonce:
Følg Tennis

Den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic er klar til semifinalerne ved US Open efter en sejr på 5-7, 6-2, 6-2 og 6-3 over den sjetteseedede italiener Matteo Berrettini.

Berrettini vandt et tæt første sæt, men derefter satte Djokovic sig tungt på de næste tre sæt, hvor han spillede nærmest fejlfrit.

Dermed er den serbiske verdensetter blot to sejre fra en historisk triumf.

Serberen har allerede vundet årets første tre grand slam-turneringer - Australian Open, French Open og Wimbledon - og han kan fuldende tennissportens Grand Slam.

Han vil i så fald være den første mandlige tennisspiller i 52 år, som vinder alle fire grand slam-titler i samme sæson.

Steffi Graf præsterede det hos kvinderne i 1988 som den seneste.

Samtidig vil Djokovic nå op på 21 grand slam-titler i karrieren og overgå Roger Federer og Rafael Nadal, som har 20 hver.

Annonce:

Pladsen i historiebøgerne har verdensetteren dog slet ikke i tankerne, lod han forstå i interviewet på banen efter kvartfinalesejren.

- Jeg fokuserer kun på den næste kamp. Spørg mig ikke om historien. Jeg tænker kun på den næste kamp. Ét skridt ad gangen, lyder det fra serberen.

Først skal Djokovic da også lige nedkæmpe den olympiske mester, fjerdeseedede Alexander Zverev i semifinalen. Den måske sværeste modstander for tiden.

Den 24-årige tysker har vundet 16 kampe i streg med sejren ved OL og den efterfølgende triumf i ATP-turneringen i Cincinnati.

- Han er i enestående form, siger Djokovic om sin kommende modstander.

- Han er en af de bedste i verden lige nu, og jeg er virkelig opsat. Jo større udfordringen er, jo større er det at klare den.

Serberen fører 6-3 i indbyrdes møder, men Zverev er den seneste til at besejre Djokovic, som skete i semifinalen ved OL i Tokyo.

Annonce:

- Han er verdens bedste spiller, og han er meget svær at besejre. Men jeg var den første til at besejre ham i en stor kamp i år. Det giver noget selvtillid, lød det fra Zverev efter sin kvartfinalesejr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: