Djokovic tværer franskmand ud og møder Nadal i finalen

Tennisspilleren Novak Djokovic skulle ikke bruge mange kræfter på at feje franske Lucas Pouille af banen

Djokovic kunne smide hænder og ketcher i vejret efter finalepladsen ved Australian Open kom i hus. Foto: Ritzau Scanpix
Djokovic kunne smide hænder og ketcher i vejret efter finalepladsen ved Australian Open kom i hus. Foto: Ritzau Scanpix

Australian Open-finalen mellem de to topseedede herrespillere, Novak Djokovic og Rafael Nadal, er en realitet.

Efter at Nadal torsdag bankede græske Stefanos Tsitsipas, fulgte Djokovic fredag op med at udradere franskmanden Lucas Pouille 6-0, 6-2, 6-2.

- Alt gik, som jeg havde håbet på. Og mere til, lyder det ifølge AP fra Djokovic efter sejren.

Nu venter opgør nummer 53 mellem de to verdensstjerner. Djokovic har vundet 27 af de indbyrdes opgør, mens Nadal har 25 sejre.

- Jeg ville helt klart købe en billet til den kamp. De, der ikke har gjort det, bør gøre det, siger førsteseedede Novak Djokovic.

Før mødet med Nadal skulle Djokovic lige spille sig forbi Pouille. Den franske outsider havde imponeret på sin vej til semifinalen, men mod Djokovic var der klasseforskel.

31-årige Djokovic var suveræn i egne servepartier. Han ramte på 81 procent af sine førsteserver og tabte kun tre point i egen serv i hele første sæt.

Af samme årsag gav han ikke en eneste breakbold væk.

Omvendt havde franskmanden umådeligt svært ved at hænge på. Selv i egne servepartier. Djokovic var vaks på Pouilles andenserver og satte ham under stort pres.

Med tre servegennembrud i banken tog Djokovic første sæt 6-0 på bare 24 minutter.

Først efter syv partier lykkedes det Pouille at vinde et parti, men mod den stærkt servende serber var det svært for franskmanden at fremstå truende.

Djokovic brød til 3-1, mens han med flere rene servepartier susede foran 2-0 i sæt.

Det lykkedes Pouille at efterlade et lidt bedre indtryk i tredje sæt, men han slap ikke for at stå tilbage med en ydmygelse.

Djokovic kunne se tilbage på en kamp, hvor han ikke tillod en eneste breakbold og kun lavede fem uprovokerede fejl.

Nu venter der dog en - på papiret - langt sværere modstander i andenseedede Rafael Nadal. Finalen spilles søndag i Melbourne.

Niels Frederiksen stopper som dansk landstræner for U21-mandskabet. Foto: Henning Bagger Landsholdsfodbold Niels Frederiksen stopper som dansk landstræner
Anders Antonsen er i semifinalen, hvor Viktor Axelsen kan gøre ham selskab senere fredag. Foto: AP Badminton Antonsen og Axelsen er klar til semifinaler i Indonesien

0 kommentarer
Vis kommentarer