Djokovic vinder finale efter drømmetennis

Novak Djokovic vandt Qatar Open efter finalesejr i tre sæt over verdensetteren Andy Murray

Foto: All Over
Foto: All Over

Serberen Novak Djokovic vandt sæsonens første tennisduel mod skotten Andy Murray.

I lørdagens finale i Qatar Open i Doha sejrede Djokovic med 6-3, 5-7, 6-4 over verdensetteren efter næsten tre timers drømmetennis.

Dermed vandt han sæsonens første turnering og kom et skridt nærmere at tage førstepladsen på verdensranglisten tilbage.

Den overtog Murray i november sidste år oven på en lang periode med Djokovic på tronen.

Djokovic var på vej imod en sejr i to sæt, men Murray overlevede matchbolde og tvang kampen ud i et afgørende sæt, inden Djokovic til sidste fik det endelige overtag.

I første sæt holdt begge serv i de første syv partier, inden Djokovic brød afgørende til 5-3 ved at vinde fire bolde på stribe.

Ved stillingen 3-2 i andet sæt havde Murray en chance for at bryde, men Djokovic afværgede og brød så i stedet selv til 4-3. Det skete endda på en dobbeltfejl fra Murray, der efterfølgende råbte ad sig selv.

Kort efter havde Djokovic muligheden for at serve kampen hjem ved stillingen 5-4, men det lykkedes ikke trods tre matchbolde. I stedet brød Murray til 5-5 på sin anden breakbold i partiet.

Foto: All Over
Foto: All Over
 

Nu havde skotten fået smag for at lege med i serberens servepartier, og Murray brød endnu en gang til sætsejr 7-5, så kampen skulle finde sin vinder i tredje sæt.

Her lod Murray til at være ovenpå. Han kom nemmere til sine partier, og Djokovic bøvlede ovenikøbet med en skade, der tydeligvis hæmmede ham.

Derfor trak det op til en afgørelse, da Murray spillede sig til breakbold foran 3-2. Men Djokovic holdt stand. Og ikke nok med det. Efterfølgende brød han Murray rent til stillingen 4-3.

Ved 5-4 havde Djokovic på ny mulighed for at serve kampen hjem, men heller ikke den gang blev det nemt. Murray kom foran 30-0, inden Djokovic vandt fire bolde på stribe og kunne juble over triumfen.

Samtidig stoppede han Murrays stime, der havde sneget sig op på 28 sejre i træk.

Det var historiens 36. møde imellem de to, og Djokovic fører nu den indbyrdes statistik med 25-11.

Sæsonens første store turnering for verdens bedste spillere bliver Australian Open, årets første grand slam-turnering, der begynder 16. januar.