Annonce:
Annonce:

Doping-dømt tennis-stjerne: Hvorfor blive ved med at straffe mig?

Den russiske tennisstjerne får comeback næste weekend efter en 15 måneder lang dopingdom

Maria Sharapova forstår ikke den forsatte kritik af hende. Foto: AP
Maria Sharapova forstår ikke den forsatte kritik af hende. Foto: AP
Annonce:
Følg Tennis

På lørdag gør en af verdens mest omtalte tennisspillere comeback.

Russiske Maria Sharapova blev ved Australien Open i januar sidste år testet positiv for brug af stoffet meldonium, der ifølge hendes selv - uden hendes viden - pludselig var havnet på doping-listen.

I første omgang blev Sharapova idømt en straf på to år, men den internationale sportsdomstol, CAS, reducerede straffen til 15 måneder.

Derfor er hun allerede klar til at gøre comeback i næste weekend, hvor russeren har fået tildelt et wildcard ved en turnering i Stuttgart.

En beslutning som andre spillere, deriblandt Caroline Wozniacki, ikke har haft stor forståelse for. Men Sharapova kan ikke forstå, at hun bliver ved med at blive kritiseret.

Annonce:

- Jeg har aftjent min straf. Er det virkelig en grund til at blive ved med at straffe mig? Jeg forstår det ikke, siger hun i et længere interview med den franske avis Le Parisien Magazine.

- I starten var der stor postyr om min sag. Og der havde folk selvfølgelig ret til at dømme mig. Men efter CAS, som er en neutral domstol, har forkortet min straf, og jeg nu snart skal gøre comeback, synes jeg ikke, det er i orden, at de andre spillere snakker dårligt om mig, siger nu.

Sharapova indrømmer da også, at de personlige angreb og ordet 'dopingdømt' har taget hårdt på hende.

- Der har været dage, hvor jeg har været ked af det og irriteret. Det har der helt sikkert. Og det er altid nemmere at angribe en person, der allerede ligger nede. Men jeg har aldrig sat mig i et hjørne og ventet på, at det hele skulle gå væk. Jeg har tværtimod arbejdet hårdt på at komme tilbage, siger hun.

Maria Sharapova er klar til at spille tennis igen. Foto: AP
Maria Sharapova er klar til at spille tennis igen. Foto: AP
 

Sharapovas karantæne udløber den 26. april, og da turneringen i Stuttgart allerede starter den 24. april, har russeren fået lov til at træde ind i tredje runde.

Annonce:

Det faldt flere tennisstjerner for brystet - deriblandt Caroline Wozniacki, der ikke holdt sig tilbage med kritikken, selvom Sharapovas karantæne snart udløber.

- Det er i høj grad betænkeligt at give en stadig karantæneramt spiller – uanset hvem det er – lov til at spille i den uge. Jeg mener, at det er disrespektfuldt overfor spillerne, lød det skarpt fra danskeren ved et pressemøde ved Indian Wells i marts.

- Men det er, som det er. Reglerne bliver åbenbart bøjet efter, hvem der ønsker det. Alle fortjener en ny chance, for folk laver fejl, og hun vil sikkert fighte sig tilbage. Jeg er sikker på, at hun komme til at spille godt igen. Men når en spiller er suspenderet for brug af drugs, så skal vedkommende efter min mening starte fra bunden og kæmpe sig frem derfra.

- Hun burde først kunne starte igen ugen efter. Når en turnering først er startet, skal en karantæneramt spiller ikke have lov at træde ind midt i den, sagde hun.

29-årige Maria Sharapova har vundet fem grand slams i sin karriere - senest i 2014 ved French Open.

Kontant Caroline fordømmer belønning til dopingdømt mega-stjerne

Sharapova blæser på Wozniacki-kritik: Jeg får mit arbejde igen

Efter Wozniacki-kritik: Tennischef forsvarer Sharapova

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: