Doping-livline freder ikke Maria Sharapova

Beslutningen om at se mildt på meldonium-sager fra før 1. marts får ingen betydning for Maria Sharapova

Sharapova da hun bekendtgjorde sit ulovlige brug af Meldonium. (Foto: AP)
Sharapova da hun bekendtgjorde sit ulovlige brug af Meldonium. (Foto: AP)

Det får ingen betydning for tennisspilleren Maria Sharapova, at Det Internationale Antidopingagentur, Wada, onsdag besluttede at se mildere på visse meldonium-sager fra før 1. marts.

Onsdag kastede Wada en livline ud for visse atleter, da det blev meddelt, man ikke vil gøre mere ved atleter, der er testet positiv med under et mikrogram per milliliter inden 1. marts.

Baggrunden er, at det forsat er usikkert, hvor længe meldonium kan blive i kroppen, lød forklaringen.

Onsdagens udmelding får dog ikke betydning for tennisspilleren Maria Sharapova, der den 7. marts offentliggjorde, at hun blev testet positiv for meldonium i januar under Australian Open i tennis.

Den femdobbelte grand slam-vinder skal fortsat forklare sig over for Det Internationale Tennisforbund (ITF), meddeler forbundet ifølge Reuters torsdag i en meddelelse.

- I lyset af den seneste udmelding fra Wada omkring processen for at behandle sager om meldonium, så kan ITF bekræfte, at antidopingsagen, der involverer Maria Sharapova, vil fortsætte med en høring i overensstemmelse med Wada's anbefalinger, skriver ITF.

172 atleter testet positiv siden 1. januar
Forbundet understreger, at man ikke vil kommentere sagen yderligere.

Meldonium er hjertemedicin, der også kan sende større mængder ilt ud til musklerne. Wada oplyste onsdag, at 172 atleter er testet positiv for meldonium siden 1. januar.

Meldonium-forbuddet blev varslet for cirka et halvt år siden, og det blev effektueret fra årsskiftet.

Stoffet kom på alles læber, da tennisstjernen Maria Sharapova selv oplyste, at hun var testet positiv for det forbudte stof.

Meldonium blev i sin tid udviklet i det tidligere Sovjetunionen, og specielt russiske atleter er gået i meldonium-fælden siden januar.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, slog dog onsdag fast i et liveprogram på russisk tv, at han ikke mener, der ligger politisk motivation bag Wada's beslutning om at gøre meldonium ulovligt fra den 1. januar.

Det skete, da Putin svarede på spørgsmål fra tv-seere i tv-programmet.

0 kommentarer
Vis kommentarer