Annonce:
Annonce:

Dopingdømte Sharapova: En af mine gladeste dage

Russeren er meget glad for, at hun fik nedsat sin karantæne med ni måneder, så hun kan vende tilbage næste år

Maria Sharapova...(Foto: AP)
Maria Sharapova...(Foto: AP)
Annonce:
Følg Tennis

Den dopingdømte tennisspiller Maria Sharapova har modtaget tirsdagens kendelse fra Den Internationale Sportsdomstol (CAS) med glæde.

Sportsdomstolen har reduceret den 29-årige russers karantæne med ni måneder, så den løber i et år og tre måneder.

- Jeg er gået fra en af de hårdeste dage i min karriere, da jeg blev suspenderet i marts, til nu, en af mine gladeste dage, hvor jeg har fået at vide, at jeg kan vende tilbage til tennis i april, skriver Maria Sharapova på sin Facebook-profil.

Det Internationale Tennisforbund (ITF) idømte i juni Maria Sharapova to års karantæne.

Eftersom karantænen blev effektueret med tilbagevirkende kraft fra 26. januar i år, kan den dopingdømte russer allerede vende tilbage til tennisbanerne 26. april næste år.

Annonce:

- På mange måder føler jeg, at noget, jeg elsker, blev taget fra mig, og det bliver rigtig godt at få det tilbage.

Testet positiv under Australian Open
- Tennis er min passion, og jeg har savnet sporten. Jeg tæller dagene, til jeg kan vende tilbage til banerne, skriver Maria Sharapova.

I marts i år meddelte hun, at hun var blevet testet positiv for hjertemedicinen meldonium under grand slam-turneringen Australian Open i januar.

Meldonium kom på dopinglisten fra årsskiftet.

Maria Sharapova erklærede i marts, at hun havde taget medicinen i mange år, men at hun ikke havde opdaget, at den var kommet på dopinglisten.

Russeren mener, at ITF bærer noget af skylden for sagen.

Hun mener, at tennisforbundet skulle have været bedre til at informere tennisspillere om, at meldonium var kommet på dopinglisten.

- Jeg har lært af dette, og det håber jeg, at ITF også har, siger Maria Sharapova, der har vundet fem grand slam-titler i damesingle.

Sharapovas karantæne markant nedsat

 

Medicinen der fældede Maria Sharapova

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) reducerede tirsdag Maria Sharapovas toårige dopingkarantæne til et år og tre måneders karantæne.

Den russiske tennisstjerne kan dermed spille igen fra 26. april næste år.

29-årige Maria Sharapova blev i juni idømt to års karantæne fra sporten af Det Internationale Tennisforbund (ITF). Det skete, fordi hun havde brugt den præstationsfremmende hjertemedicin meldonium.

Medicinen, som Maria Sharapova har brugt i mange år, kom på dopinglisten fra årsskiftet.

Bliv klogere på præparatet her:

* Meldonium (også kaldet Mildronat) bruges til at behandle manglende blodgennemstrømning til forskellige dele af kroppen.

* Præparatet produceres i Letland og er tilgængeligt i de baltiske lande og Rusland.

* Det Internationale Antidopingagentur (Wada) har fra 2016 gjort meldonium ulovligt, da man har fundet det beviseligt, at præparatet kan sende større mængder ilt ud til musklerne.

* Wada besluttede at gøre meldonium ulovligt 16. september 2015 med effekt fra 1. januar 2016.

* British Journal of Sports Medicine har regnet ud, at et antal svarende til 490 atleter, deriblandt 13 medaljetagere, muligvis benyttede meldonium under European Games i Baku sidste år. Det svarer til næsten hver niende atlet. Flere atleter har selv oplyst, at de benyttede meldonium, mens andre er fundet via dopingtest, efter at de havde undladt at oplyse om deres forbrug, som på det tidspunkt ellers var lovligt.

* Meldonium blev fundet inden for 15 af de 21 idrætsgrene, der var på programmet ved European Games, oplyser British Journal of Sports Medicine.

* Over 100 atleter på verdensplan er testet positive for brug af meldonium i 2016, oplyser Wada. Tallet forventes fortsat at stige.

* Særligt i Østeuropa er problemet udbredt. Ifølge det russiske nyhedsbureau R-Sport er det samlede antal afslørede meldoniumsyndere i Rusland mindst 40.

* En producent af stoffet siger, at stoffets halveringstid er mellem tre og seks timer, men at det kan sidde i kroppen i månedsvis.

* Wada slår fast, at det forhold er uden betydning for en eventuel dopingforseelse.

* Wadas strafferamme for dopingsnyd er fire år.

Kilder: Wada, The Guardian, New York Times og Ritzau.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: