Drama i Paris: Dommer stopper Carolines gyser

21-årige Daria Kasatkina viste alt sin smartness og var foran 7-6, 3-3, da det snigende tusmørke udsatte afgørelsen til mandag

Wozniacki og Kasatkina bad længe om at få kampen stoppet på grund af mørke, og til sidst stoppede dommeren dramaet, der nu fortsætter mandag. Ritzau/Scanpix / Christophe Archambault
Wozniacki og Kasatkina bad længe om at få kampen stoppet på grund af mørke, og til sidst stoppede dommeren dramaet, der nu fortsætter mandag. Ritzau/Scanpix / Christophe Archambault

PARIS (Ekstra Bladet): Mange vurderer, at hun er så stort et talent, at hun inden for en overskuelig fremtid kommer til at toppe verdensranglisten.

21-årige Daria Kasatkina har en kæmpestor værktøjskasse på en tennis- og især grus-bane, og den så i fjerde runde af French Open ud til at være for stor til, at Caroline Wozniacki i længden kunne finde modsvar nok på hendes smarte manøvrer.

Men klokken 21.23 reddede mørket formentlig danskeren for et truende nederlag.

Russeren fører således den tætte, spændende og i lange perioder meget velspillede og spektakulære kamp, med 7-6, 3-3. Den genoptages på samme bane i morgen.

Kampen blev i sidste øjeblik flyttet fra Suzanne Lenglen, hvor Caroline har tabt til Jelena Ostapenko (kvartfinale sidste år), Kaia Kanepi (3. runde 2012) og Daniela Hantuchova (3. runde 2011), til Court Philippe Chatrier, hvor hun havde spillet sine tre første kampe.

Det kunne umiddelbart se ud til at løfte de danske sejrschancer et par procent, men det var altså ikke nok.

Begge tydeligvis nervøse, da kampen gik i gang.

Caroline Wozniacki startede med at serve og gik ellers foran 30-0 på en susende baghånd ned langs linjen. Men så gik der grus i maskineriet. En dobbeltfejl og et par flyvende forhåndsfejl senere var hun brudt.

Men gaven virkede ikke beroligende på den unge russer. Helt usædvanligt gik hun ud og lavede tre dobbeltfejl på stribe, og på første danske breakbold slog også hun sin forhånd ud.

Kasatkina fik dog igen en dansk hjælpehånd til at ryste den forskrækkelse af sig. Wozniacki spillede for løst i et par dueller, flugtede uskarpt, slog forkølede stopbolde og røg for langt bag baglinjen. Hun blev brudt på den anden, russiske breakbold.

Wozniacki glider ud til en duel. Foto: Eri Feferberg / Ritzau / Scanpix
Wozniacki glider ud til en duel. Foto: Eri Feferberg / Ritzau / Scanpix

Caroline Wozniacki var meget beæret over at blive udnævnt til danske fanebærer ved OL i Rio, og hun er stolt over at repræsentere Danmark hver uge, siger hun. Foto: Finn Frandsen Sport og Spil Caroline stolt af at være dansker: David er lidt træt af det

Dette billede vakte begejstring blandt danske tennisfans. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix Sport og Spil Tennis-baben Malou: Her er historien om bryst-billedet

De næste servepartier blev holdt, og så lykkedes det endelig for Caroline. En knivskarp stopbold gav to breakbolde. På den første slog hun en servereturnering ud, men den næste endte efter en lang duel i nettet på russisk side. 3-3.

Hun holdt sikkert til 4-3 og fortsatte med mere fart i grundslagene frem til to breakbold, og på den anden lagde hun så tungt et pres på Kasatkina, at hun til sidst slog ud.

Så kunne Caroline Wozniacki gå ud og serve det vigtige, første sæt hjem, og hun bragte sig da også foran 30-15, men så blev det lidt for nervøst – og løst. Kasatkina udnyttede det med en smart, vinklet baghånd, som Caroline ikke kunne trække ind på banen.

Den 21-årige modstander viste hele arsenalet frem ved at springe ind i sine baghåndsslag, sætte kick i serverne og lufte forhånden med det drilske spin.

Den sidste havde danskeren tydeligvis stor respekt for, og hun benyttede de fleste lejligheder til at skifte til baghåndssiden.

Hendes egen ellers så driftsikre baghånd svigtede i næste serveparti, og så stod Kasatkina pludselig med tre breakbolde, reelt små sætbolde.

Så hævede Wozniacki niveauet og spillede fire rigtigt flotte point. En baghånd i nettet trak dog partiet ud, men til sidst gjorde russeren det samme. 6-5.

Lange dueller. Foto: Ritzau Scanpix / Gonzalo Fuentes
Lange dueller. Foto: Ritzau Scanpix / Gonzalo Fuentes

Tennis - 17. maj. 2018 - kl. 08:07 Det værste jeg har set: Verdensstjerne smadrer dommerstol

Caroline Wozniacki og David Lee leder efter et sted, hvor de kan slå sig ned og stifte familie, men Wozniacki vil godt have alle fire årstider, hvor Lee vil have varmen. Foto: Ritzau Scanpix / Edgar Su Tennis - 24. maj. 2018 - kl. 06:29 Kæresten afslører: Derfor er Wozniacki attraktiv

De to måtte i tiebreak, og den blev omskiftelig og varieret med fejl og fejende flotte dueller. Den erfarne verdenstoer kom bagud 0-2 men en dobbeltfejl gav det første af en serie danske point. Foran 3-2 var Wozniacki slemt på hælene gættede rigtigt på et russisk straffespark og kunne slå en hård kontra. Sidebytte ved 4-2.

I de efterfølgende point blev hun drevet rundt af russeren, som kom stærkt tilbage og bragte sig foran med 5-4. 5-5, og så skulle det næste point give sætbold.

Caroline bragede en retur ud på en andenserv, smed sin ketsjer og modtog publikums mishag. I den næste duel slog hun noget krampagtigt en ikke alt for svær forhånd ud, og så var sættet russisk.

Kampbilledet var desværre, at stortalentet slappede af i sine slag, mens Wozniacki slog mere krampagtigt til for mange bolde. Russeren var i løbet af sættet kommet op i hovedet på hende.

Hun kom dog frisk ud til andet sæt og slog sig frem til to breakbolde, men igen kom hun et skridt bagefter og fik ikke udnyttet dem. Bagud 0-30 i egen serv fik hun alligevel udlignet, og så blev der igen piftet af hende.

Danskeren bad nemlig tilsyneladende stigedommeren om at stoppe kampen på grund af tiltagende mørke, og Kasatkina tilsluttede sig angiveligt vurderingen. En længere diskussion fulgte ved nettet.

En referee – overdommer – blev kaldt ind. Og mens publikum taktfast klappede for at få mere spil, blev det besluttet at fortsætte.

Var det en Caroline-manøvre for at bryde modstanderens rytme, lykkedes den ikke. Kasatkina servede sig på 2-1. 2-2 blev til 3-2, mens tusmørket kom snigende.

Danskeren bragte sig i et spændende parti på omgangshøjde, og så bad hun om en ny vurdering. Denne gang blev kampen stoppet og udsat.

Tennis - 3. jun. 2018 - kl. 13:10 Lækkerbisken i vente: Nu starter Carolines French Open for alvor

Se også: Clara imponerer: Stort at vaske hænder med Serena

Se også: Suveræn Sharapova åbner for gigantkamp

Se også: Wozniacki om photoshop-beskyldninger: Derfor reagerer jeg

84 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere