Efter Sharapova-skandalen: Nu øger forbund dopingkontrollen

Det internationale tennisforbund øger antallet af dopingkontroller i tennis.

Maria Sharapovas dopingsag har fået Det Internationale Tennisforbund til at reagere. Nu kommer der mere dopingkontrol. Foto: AP/Daniel Maurer.
Maria Sharapovas dopingsag har fået Det Internationale Tennisforbund til at reagere. Nu kommer der mere dopingkontrol. Foto: AP/Daniel Maurer.
Følg Tennis

Mens den russiske tennisdronning Maria Sharapova stormer frem mod finalen ved WTA-turneringen i Stuttgart, så står modstanderne både på og uden for banen stadig klar med bidske kommentarer til den tidligere verdensetter.

Sharapova spillede sig overbevisende i semifinalen ved sin comeback-turnering efter 15 måneders fravær som følge af en dopingstraf.

I semifinalen møder hun franske Kristina Mladenovic, der heller ikke holder sig tilbage med at kritisere beslutningen, om at Sharapova har fået et wildcard til turneringen, selv om hendes karantæne ikke var udstået, da turneringen begyndte.

- På den ene side forstår jeg godt, at arrangørerne gerne vil have hende med. Hun er kendt, og de vil have meget opmærksomhed. Omvendt kan du spørge, er det fair, at hun får et wildcard, hun blev taget af dopingkontrollen?

- Selvfølgelig er det okay, at hun spiller tennis igen, men hvorfor skal hun have ekstra hjælp sammenlignet med andre spillere, spørger franskmanden.

Vil beskytte sporten
Fredag meldte det Internationale Tennisforbund (ITF), at det næsten har fordoblet antallet af dopingtest i år.

I 2017 vil der således blive taget 8000 prøver mod 4899 i 2016.

- At beskytte tennissportens integritet er en prioritering, som vi må tage på os for at sikre, at tennis er og forbliver en ren sport, siger præsidenten for ITF, Davig Haggerty, til nyhedsbureauet AFP.

Efter sin kvartfinalesejr i Stuttgart slap Sharapova heller ikke for spørgsmål om den øgede fokus på dopingkontroller.

- Jeg hilser det velkommen, det har jeg ikke noget imod. Vi skal afgive en time om dagen, hvor vi skal stå klar til kontrol, og det er en del af vores job. Og hvis de tester mere, er det kun godt, siger Sharapova.

Tennislegende undskylder efter racistiske ytringer

Sharapova stormer i semifinale i comebackturnering

Her får Sharapova nok: 'Under mit niveau'

Efter første kamp i 15 måneder: Sharapova svarer igen på doping-angreb

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+