Ekspert optimistisk efter Carolines bombe: Sådan kommer hun videre

Det vigtigste bliver at håndtere den træthed, der følger med leddegigt, i forhold til de konstante krav i en elitesport som tennis, siger engelsk lektor i fysioterapi

Caroline Wozniacki forlader banen efter sin sidste kamp i sæsonfinalen. En time senere afslørede hun, at hun lider af kronisk leddegigt. Foto: AP
Caroline Wozniacki forlader banen efter sin sidste kamp i sæsonfinalen. En time senere afslørede hun, at hun lider af kronisk leddegigt. Foto: AP
Følg Tennis

Hvordan vil Caroline Wozniacki håndtere sin leddegigt i næste sæson?

Og hvordan skal hun komme godt igennem Australian Open, hvor et titelforsvar vil kræve syv kampe over to uger – uden at ramme en dag, hvor trætheden er for overvældende?

Det er nogle af de spørgsmål, der bliver stillet i tennisverdenen, efter at danskeren efter sæsonfinalen i Singapore i oktober fortalte åbent om sin kroniske sygdom.

- Jeg så Wozniacki sejle forbi sine konkurrenter og tage titlen i Eastbourne. Bare en måned senere blev hun ramt, fortæller Colin Paterson, der som lektor underviser i fysioterapi ved University of Brighton og er internationalt anerkendt.

Han ser heldigvis lys i mørket for Caroline Wozniacki, der i forvejen kan hjælpes medicinsk.

- Da hun er eliteatlet, kan vi gå ud fra, at hun allerede opretholder en meget sund levestil, og det vil hjælpe hende med at håndtere sin tilstand, siger han til det britiske magasin Overtime.

Der er dog et ‘men’:

- Jeg forestiller mig, at hendes største udfordring vil blive at håndtere trætheden og de fysiske krav i tennis. Det vigtigste i den sammenhæng er at huske at give sig selv ekstra tid til at restituere, påpeger han, velvidende at det kan være lidt af en udfordring i en sportsgren, hvor der venter en ny kamp dagen efter og en turnering i næste uge.

Caroline Wozniacki har før givet sig selv nye udfordringer og overvundet dem. Her gennemfører hun et maratonløb i New York for fire år siden. Foto: AP
Caroline Wozniacki har før givet sig selv nye udfordringer og overvundet dem. Her gennemfører hun et maratonløb i New York for fire år siden. Foto: AP

Endelig er der den mentale del af at skulle håndtere sygdommen.

- Hvis Wozniackis sygdom er under god kontrol, kan hun fortsat præstere på højt niveau. Eliteudøvere som hende skal i forvejen være meget robuste for at håndtere de konstante udfordringer, de møder.

- Det bliver de vant til, og jeg er sikker på, at Wozniacki vil se sin diagnose som en ny udfordring. Hun vil lære, hvordan hun effektivt håndterer den og lever med den, siger Colin Paterson.

Danskeren vandt i starten af oktober den store Premier Mandatory-turnering i Beijing efter at have fået sin nye medicin.

Efter sæsonfinalen har man via de sociale medier kunnet følge en Caroline Wozniacki, der ser glad og veltilpas ud i selskab med sin forlovede David Lee. Der er billeder både fra fitnesslokaler og forskellige feriedestinationer - fra sne i New York til solbeskinnede strande.

Lige nu deltager hun igen i den såkaldte Neckar Cup på Virgin-milliardæren Richard Bransons private, caribiske ø, og om kort tid starter hun træningen mod den nye sæson. Det vil ske med base i Miami.

Hun spiller sin første turnering kort inde i det nye år i Auckland, New Zealand. Den fungerer samtidig som opvarmning til Australian Open, der starter midt i januar.

Caroline kronisk syg

Piotr om Carolines sygdom: - Nu skal vi tænke os godt om

Wozniackis slyngveninde stopper karrieren: Kroppen vil ikke mere

Nu er det slut: Verdensstjernen indgår aftale efter dødsulykke

Maratontræner brugte Sharapova-trick til at motivere Caroline

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind