Ekspert: Ved ikke, hvad der gik igennem hovedet på Wozniacki

Som så mange andre, forstår den danske tennisekspert Michael Tauson ikke helt, hvorfor Caroline Wozniacki ikke tog en challenge på matchbolden mod Angelique Kerber i US Open-semifinalen

Sådan gik det til, da Wozniacki tabte til Kerber (Video: SNTV)
Følg Tennis

Halvdelen af tennisverdenen, det være sig fans og eksperter, måber over Caroline Wozniacki i timerne efter hendes semfinale-nederlag på 6-4, 6-3 ved US Open til tyske Angelique Kerber.

For Wozniacki havde en kæmpe mulighed for at forlænge opgøret. Men den missede hun på egen hånd, da hun valgte ikke at bruge en challenge på matchbolden, som var klart ude. Blandt de forundrede og uforstående over Wozniacki passivitet er den danske tennisekspert og tidligere topspiller Michael Tauson.

- Jeg ved ikke hvad der gik igennem hovedet på hende. For hun havde jo kæmpet sig op fra 1-5 til 3-5 og havde serven, siger Michael Tauson, som samtidig har en klar opfattelse af, hvornår man bør tage en challenge i brug.

- Normalt, når den er så tvivlsom, så skal man altid tage en challenge på en matchbold. For du kan jo ikke gemme dem. Så jeg ved ikke lige, hvor hun var henne der. Selvfølgelig skal man tage dem i sådannne situationer. Det er jo sidste bold. Det er ærgerligt at konstatere bagefter, at den var ude, når man havde en challenge.

Snart top-10 igen
Tauson erkender dog, at det kan være svært at vurdere i kampens hede, når det hele går hurtigt.

- Hun havde åbenbart ikke en fornemmelse af det. Der sker jo nogle gange, at man fejlvurderer den ene og den anden vej.

- Der var jo ikke så meget at gøre. Hun var sikkert overbevist om, at den var inde, og så konstaterede hun sikkert efterfølgende, at den var ude, men da var det for sent at tage en challenge.

Tauson tror dog ikke nødvendigvis, at Wozniackis fejlvurdering til hjemsøge hende i længere tid.

- Jeg  ved sgu ikke, hvor meget hun tænker over det i dag. Hun kommer hurtigt videre. Som hun selv siger, var Kerber bare bedre på dagen.

Til gengæld er Tauson sikker på, at der er meget mere i vente for Wozniacki med den form og spilleglæde, hun viste under US Open.

- Det lover da rigtig godt. Kan hun holde motivationen, gejsten og glimtet i øjet og det aggressive kontraspil, er hun da top-10-spiller igen om et øjeblikke, siger Tauson. Men let bliver det selvfølgelig ikke.

Grand Slam bliver svært
- Det kræver dog, at hun får alle elementerne med på samme tidpsunkt. Også når hun ikke lige spiller i New York. Det skal jo også komme i de ganske almindelige turneringer. Hun skal også kunne holde gearet i de små tuneringer.

Den danske tennisekspert er dog langt fra sikker på, at tennisdarlingen får mulighed for at løfte et af de fire grandslam-trofæer.

- Muligheden for et Grand Slam-trofæ er nok lidt længere væk. Men hun har bevist nu, at hun er med niveaumæssigt, at hun kan spille med om dem. Problemet er bare, at der kommer mange gode unge hele tiden.

- Bare tag Karolína Plíšková, der slår Serena Williams i semifinalen. Hun er bare én af flere unge, håbefulde og driske spillere, der slår fandens hårdt og er på vej frem. Samtidig driller Carolines fysik hende, og hun har været med i mange år efterhånden.

Tauson tror dog, at muligheden kan komme, hvis Wozniacki hænger i lidt endnu og Serena Williams snart stopper sin glorværdige karriere.

Se Wozniackis reaktion efter nederlaget (Video: AP/SNTV):

Forarget over Wozniackis bizarre afslutning: Uvirkeligt!

Efter nederlaget: Carolines overraskende svar fik folk til at grine

Kæmpe fejl af Caroline: Fik ikke dømt matchbold ude

Eventyret er slut: Caroline taber til verdens bedste

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.