Eksperter: Vild og vanvittig WTA-tur

Turneringsdirektører og iagttagere forstår ikke, hvad der sker i denne sæson, som er startet med overbelægning på skadestuen og besynderlige præstationer fra stjernerne

Rumænske Simona Halep, der her forlader Australian Open efter sit nederlag i første runde, er måske den, der har skuffet mest (Foto: AP)
Rumænske Simona Halep, der her forlader Australian Open efter sit nederlag i første runde, er måske den, der har skuffet mest (Foto: AP)

Forleden langede Salah Tahlak, turneringsdirektør for Dubai Duty Free Tennis Championships, ud efter de topspillere, der udeblev fra turneringen eller tabte i første runde. De er ikke længere dedikerede nok, tordnede han.

Han er langtfra den eneste, der har revet sig i håret i denne sæson, som mildt sagt er blevet servet i gang med topspillere, der enten ikke spiller eller underpræsterer i ekstrem grad (se boks).

Og i Danmark undrer to kendere og kommentatorer sig over det, de ser.

– Der er en form for identitetskrise på WTA-turen lige nu. Det er ikke til at finde hoved eller hale på det sportslige. WTA er en super tjekket organisation, men på det sportslige plan er niveauet faldet og stabiliteten væk. Det har virkelig været sløjt i år, siger Tine Scheuer.

Se også: Dubai-boss stærkt utilfreds: Virkelig skidt, Caroline

- Mange har svært ved at holde fokus kamp efter kamp. Andre lugter blod, fordi toppen ikke præsterer, men de fleste af dem kan ikke håndtere spændingen.

Hun noterer sig, at niveauet hos mændene ikke er faldet på samme måde, selv om de faktisk har haft et mere krævende program. Og hun kalder det foruroligende, at så mange kvindelige topspillere har taget skader med sig fra spillepausen og ind til den nye sæson.

- Mange af dem har så også spillet på turen i mere end ti år og er nødt til at prioritere kraftigt. Måske skal WTA tænke sig godt om og tage kalenderen op til revision, og det sker måske også med den nye ledelse, siger hun med henvisning til de skrappe krav om fremmøde, som især top 10-spillerne er underlagt.

- Det er frustrerende for turneringsarrangørerne. Det gør virkelig ondt, når topspillerne bliver væk. Jeg forstår dem godt, siger hun.

Caroline Wozniacki har været en skygge af sig selv de seneste måneder, og det ærgrer eksperterne (Foto: AP) Tennis - 29. feb. 2016 - kl. 07:10 Efter ny Wozniacki-nedtur: Det gør ondt at se hende

Michael Mortensen er enig.

- De mange afbud er ikke befordrende for nogen i sporten, og jeg kan godt forstå vreden.

- Spillerne burde være topmotiverede og friske efter at have restitueret. De har jo ikke engang været igennem noget hårdt program. Det er højst besynderligt.

- Det er også trist, for hvordan vil resten af sæsonen så forme sig?

- Og det er bekymrende, at flere af dem tilsyneladende ikke kan finde motivationen.

Se også: Midt i krisen: Caroline vælger showkamp

En af turens veteraner Jelena Jankovic prøver at forklare fænomenet.

- Det kan handle om dårlig eller forkert træning. Nogle spiller for meget, når de burde holde en pause. Når det går godt, og du spiller mange kampe, tærer det på fysikken, siger serberen til The Guardian.

- Det vigtigste, jeg har lært gennem årene, er, at lytte til min krop. Når du er træt og føler, at du ikke kan yde mere, så må du holde pause, siger hun, velvidende at økonomien er en faktor.

De teams, spillerne har med sig, er også afhængige af præmiepengene, så deres rådgivning kan være præget af egen jagt på næste bonus.

- Selv om jeg synes, vi er intelligente mennesker, så er vi det jo ikke, når vi tager den slags beslutninger. Vores vilje til at gå på banen er stærkere end fornuften i baghovedet. Den burde vi lytte mere til.

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere