Annonce:
Annonce:

En af de største: Grand Slam-dronning er død

Maria Bueno, der vandt syv Grand Slam-titler i karrieren og i 1959 den første sydamerikanske kvinde til at vinde singlerækken i Wimbledon, er død

Maria Bueno vandt syv grand slam-titler i 1950'erne og 1960'erne. Her spiller hun mod britiske Sue Barker under Wimbledon 1976. Video: AP
Annonce:
Følg Tennis

Den brasilianske tennislegende Maria Bueno, som vandt syv grand slam-titler i 1950'erne og 1960'erne, er død efter længere tids kræftsygdom. Hun blev 78 år.

Maria Bueno, der på grund af sin elegante spillestil ofte blev omtalt som "tennisballerinaen", er med sine mange titler Sydamerikas mest succesfulde tennisspiller nogensinde.

I 1959 tog berømmelsen fart, da hun som den første sydamerikaner vandt kvindernes singlerække i Wimbledon. To måneder senere gentog hun bedriften i US National Championship, forløberen til den nuværende US Open.

I alt nåede hun at vinde 19 titler i grand slam-turneringer. Deriblandt tre singletitler i Wimbledon samt fire i US National Championship.

Annonce:

- I min æra var tennis fuldstændigt amatør. Jeg ville kun medbringe to ketsjere til e turnering, og præmien for at vinde Wimbledon var et værdibevis til en værdi af 15 pund, sagde hun i et interview i 2015.

- Men gennem sporten fik jeg oplevelser, som penge ikke kan købe. Jeg mødte endda paven og prinsesse Diana.

Maria Bueno blev i 1978 optaget i International Tennis Hall of Fame. Efter sin aktive karriere fungerede hun i mange år som tenniskommentator.

Tæt semifinale: Danske Clara i grand slam-gyser

Så starter silly season: Sådan ser F1-feltet ud i næste sæson

Her er Michael Rasmussens nye liv og kæreste

Topscorer, Superliga-kæreste og landsholds-bobler: Mød ligaens nye stjerneskud!

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: