Endelig! Clara i stor triumf

Clara Tauson vandt lørdag en ITF-turnering i Israel og står til at rykke frem på verdensranglisten

Clara Tauson slog til i Israel. Foto: Ritzau Scanpix
Clara Tauson slog til i Israel. Foto: Ritzau Scanpix

Den 16-årige tennisspiller Clara Tauson fik igen sejrens sødme at smage, da hun lørdag strøg til tops ved en ITF-turnering i Israel. ITF er niveauet under WTA.

I finalen i ITF Meitar vandt Tauson med cifrene 4-6, 6-3 og 6-1 over den andenseedede tysker Katharina Hobgarski.

Det er danskerens første turneringssejr siden marts, hvor hun triumferede i den kinesiske by Xiamen, og den femte sejr på ITF-niveau.

Tauson, som er nummer 302 på verdensranglisten, var undertippet i finalen mod tyskeren, der rangerer som nummer 200.

Det var da også Hobgarski, som var stærkest fra start og tog første sæt, men Tauson kom flot tilbage og var stærkt spillende i tredje og afgørende sæt.

Med sejren får Tauson også 80 point til verdensranglisten og kommer altså til at hoppe frem, når ranglisten opdateres næste gang.

Præmiepuljen i turneringen i Israel lød på omkring 400.000 kroner.

Det er i øvrigt ikke den eneste fjer, der er faldet ned i Clara Tausons hat.

Teenageren har således fået et wildcard til kvalifikationen, som giver adgang til WTA-turneringen i kinesiske Wuhan, hvor Caroline Wozniacki optræder i hovedturneringen.

Elmer Møller træner i Vejlby Risskov Hallen med det danske Davis Cup-hold. Det 16-årige stortalent har ellers fokus på karrieren i Sverige. Foto: Anita Graversen Tennis Dansker trænes af svenske legender: - Helt unikt

Caroline Wozniacki og Maria Sharapova mødes i showkamp, hvor tilskuerne skal betale meget dyrt for det fulde udbytte. Foto: INTERNATIONAL SPORTS FOTOS LTD/Roger Parker Tennis Betaler dyrt for at lege med Caroline

Wozniacki har spillet kampe med og mod Clijsters tidligere i karrieren. Nu kan de mødes igen. Foto: Ritzau Scanpix Tennis Har født tre børn: Verdensstjerne foran endnu et stort comeback

21 kommentarer
Vis kommentarer