Enorm forandring i tennis: Sådan bliver det nye format

Davis Cup-formatet vil blive ændret til en begivenhed afviklet over syv dage for 18 nationer i november

Roger Federer har fejret mange store triumfer i Davis Cup-sammenhæng. Det turneringsformat kan snart være fortid. Foto: AP
Roger Federer har fejret mange store triumfer i Davis Cup-sammenhæng. Det turneringsformat kan snart være fortid. Foto: AP

Den traditionsrige herretennisturnering for landshold, Davis Cup, står foran noget af et ansigtsløft.

Det oplyser Det Internationale Tennisforbund (ITF) mandag.

Hidtil har turneringen været spillet over en række terminer hen over året, men nu ændres formatet, så turneringen skal spilles over syv dage i november.

Tanken er at skabe et regulært VM for hold under navnet World Cup of Tennis Finals.

Det skal tælle 18 deltagende nationer, der først mødes i indledende grupper, hvor alle spiller mod alle. De bedste vil avancere til kvartfinalerne, og derfra spilles der efter knald eller fald-konceptet.

Alle kampe vil bestå af to singler og en double, hvor der spilles bedst af tre sæt.  Tidligere har Davis Cup været kendetegnet ved fem kampe - herunder en double - hvor der blev spillet bedst af fem sæt.

Planerne er annonceret sammen med investeringsgruppen Kosmos, der er ledet af den spanske fodboldstjerne Gerard Pique.

En indsprøjtning på tre milliarder dollar skal sikre et løft i pengepræmierne for at tiltrække de største stjerner. Den gigantiske pengeindsprøjtning gælder en periode på 25 år.

Man skal også kunne tjene point til verdensranglisten.

Davis Cup-formatet har i de seneste år bøvlet med at få de bedste spillere til at prioritere turneringen flere sæsoner i træk.

Ofte har de bedste kun valgt Davis Cup til, når det var påkrævet for at få adgang til OL.  Det vil man ændre på nu, og allerede næste år kan det nye format blive en realitet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Frederik Løchte Nielsen i aktion for Danmark i Davis Cup-kamp. Foto: Benjamin Nørskov
Frederik Løchte Nielsen i aktion for Danmark i Davis Cup-kamp. Foto: Benjamin Nørskov
 

Vil skabe kæmpe indtjening
Næstformanden i Dansk Tennis Forbund, Thomas Königsfeldt, der også sidder med ITF's hovedbestyrelse, ser frem til det nye koncept.

- World Cup of Tennis Finals afholdt over en uge med verdens bedste tennisspillere vil blive en kæmpe event, der kan måle sig med de største årlige sportsbegivenheder i verden.

- Det vil blive et tilløbsstykke for både tilskuere og medier, siger Thomas Kønigsfeldt i en pressemeddelelse fra Dansk Tennis Forbund.

Ifølge den vil Danmark, der i øjeblikket befinder sig på tredje højeste landsholdsniveau, ikke blive berørt sportsligt af ændringerne.

Til gengæld viser beregninger, at langt de fleste nationer herunder Danmark vil få økonomisk glæde af det nye VM, når indtægterne kanaliseres ud til ITF's medlemslande.

- Alle beregninger viser, at World Cup of Tennis Finals vil genere betydelige millionbeløb i dollar, som vil komme lande som Danmark til gode.

- På verdensplan vil et sådan VM være med til at udvikle og give hele sporten et enormt løft, siger Thomas Kønigsfeldt.

19 kommentarer
Vis kommentarer