Enorm hyldest til Caroline: Bedst af alle sportskvinder i hele verden

Den danske verdensstjerne er verdens mest indflydelsesrige sportskvinde, vurderer Forbes

I 2018 hev Wozzy den første Grand Slam hjem, da hun vandt Australian Open. Her viser hun trofæet frem (Video: SNTV)

Ikke bare er hun blandt de bedste tennisspillere i verden, Caroline Wozniacki er meget mere end det.

Ifølge det anerkendte amerikanske tidsskrift Forbes er den danske stjerne nemlig den mest indflydelsesrige sportskvinde i verden netop nu. Det fremgår af en liste, der kom frem for nylig.

Den unge garde, her hviderusseren Aryna Sabalenka, kommer brølende og truer de etablerede stjerner på WTA-touren. Foto: AP Tennis Pas på ryggen, Caroline: Teenagetøser tæver tennis-tanter

Listen udarbejdes efter fire kriterier, hvor personlig indtjening, tilstedevær i medierne, indflydelsesradius og social påvirkning gennem sport er blevet vurderet.

I 2017 var hun blandt de højest tjenende kvinder i sportens verden, og hun scorede også højt på de andre parametre.

På listen er Wozniacki den første udøver, mens de øverste poster besættes af personer i ledende stillinger i de største sportsforbund i verden.

Sofya Zhuk skulle bruge 12 matchbolde til at slå sig i tredje runde. Foto: All Over Press Tennis Ny tennis-komet har et stort idol: Jeg køber Carolines kjoler

Nummer et på listen er FIFA-generalsekretær Fatma Samba Diouf Samoura, der som den første kvinde nogensinde bestrider den stilling. Hun arbejder lige under FIFA-præsident Gianni Infantino.

- Min ansættelse i 2016 var et stærkt signal om, at FIFA, som er en mandsdomineret organisation, åbner for diversitet, siger hun til Forbes.

Udover Caroline Wozniacki har Nadia Nadim også fundet vej til listen, hvor hun placeres som nummer 20.

Den danske fodboldstjerne fremhæves for sin vilde historie, hvor hun som barn måtte flygte fra Taliban og for at være en stor del af det danske kvindelandshold, der sidste år kæmpede for at få bedre rettigheder.

Nadia Nadim fortæller om drabet på sin far i engelsk avis. Foto: Ernst van Norde Landsholdsfodbold Nadia Nadim taler om drabet på sin far: - Vi fandt ham aldrig

Holger Rune kan blive den yngste Davis Cup-spiller for Danmark. Foto: Jonas Olufson Tennis 14-årig dansker kan slå 70 år gammel rekord

Tennis Rædsomme Caroline-trusler i fokus: Måtte forklare sig på pressemøde

138 kommentarer
Vis kommentarer