Fænomenal Federer flæsker franskmand

Roger Federer kom et skridt nærmere sin 20. grand slam-titel, da han slog Richard Gasquet i tre sæt

Roger Federer viste klassen mod Richard Gasquet. Foto: AP
Roger Federer viste klassen mod Richard Gasquet. Foto: AP

På forhånd var Roger Federer udråbt som bookmakernes favorit til at vinde Australian Open, og det schweiziske tennisikon har i turneringens første uge kun bekræftet, at vurderingen var den rette.

Lørdag spillede den andenseedede Federer sig smertefrit videre til ottendedelsfinalen og kom et skridt nærmere karrierens 20. grand slam-triumf.

I tredje runde lod han sin spilleglæde gå ud over den franske elegantier Richard Gasquet, der ikke fik et ben til jorden.

Federer, der er forsvarende mester i Australian Open, vandt i tre sæt med cifrene 6-2, 7-5, 6-4. Dermed har Federer Roger Federer endnu ikke tabt et sæt i dette års turnering.

Det var fjerde gang, at de to tørnede sammen i grand slam-regi, og franskmanden har fortsat til gode at vinde et sæt.

Efter 2-6 i første sæt var der ellers lagt i ovnen til, at Gasquet kunne presse Federer ud i en tiebreak-afgørelse, men Federer løftede sit niveau og brød for første gang i sættet til sejr 7-5.

Federer fortsatte derudaf og brød ved næste mulige lejlighed, så han kunne bringe sig på 3-0 i tredje sæt.

Gasquet spillede sig frem til breakbolde ved stillingen 2-4, og det lykkedes ham at bryde for første gang og bringe ny spænding ind i kampen.

Men det var en stakket frist, da Federer brød til 6-4 og dermed vandt kampen.

Ottendedelsfinalen bør heller ikke volde Federer problemer. Her skal han møde den ungarske overraskelse Marton Fucsovics, der rangerer som nummer 80 i verden.

Djokovic sikkert videre trods skade

Kerber basker Sharapova i australsk mestermøde

Topseedet videre efter vanvittig gyser