Far og mor betalte: Nu tjener hun 420.000 på én kamp

Den 25-årige dansk-amerikaner måtte bøje sig i anden runde, men hun tager fra Australien med en flot check og mod på en fremtid på de store baner

Julia Boserup forlader Melbourne en masse dollars og erfaring rigere. Foto: AP
Julia Boserup forlader Melbourne en masse dollars og erfaring rigere. Foto: AP

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Så gik den ikke længere for dansk-amerikanske Julia Boserup. Den 11. seedede ukrainer, Elina Svitolina, blev trods alt for stor en mundfuld for den 25-årige udfordrer, der på store Margaret Court Arena.

Men trods hendes 25 år er der et potentiale, som dansk tennis virkelig kunne nyde godt af, hvis hun ellers bestemte sig for at stryge Stars & Stripes og spille Fed Cup for Danmark.

- Lige nu spiller jeg jo under amerikansk flag, og kommer det dertil, så er det en beslutning, jeg tager senere. Lige nu vil jeg se, hvor højt jeg kan komme med min rangering, siger Julia Boserup med de danske forældre og den amerikanske opvækst.

- Jeg bor og træner i USA, men jeg føler mig meget dansk. Det er virkelig hyggeligt så meget støtte, jeg får fra Danmark, og nu laver jeg interview med jer danske medier. Det betyder meget for mig.

- Ville du rent følelsesmæssigt helst spille for Danmark?

- Det ved jeg ikke. Jeg føler mig både amerikansk og dansk, glider hun smilende af.

Hun har også grund til at smile, når det handler om økonomien. Hendes forældre finansierede længe det meste af hendes tenniskarriere, men sidste år begyndte der at ske noget. Og med sig fra Melbourne tager hun en check på 80.000 australske dollars, godt 420.000 kroner.

- Jeg har været meget heldig med, at mine forældre har hjulpet mig, men jeg havde en god sæson i 2016, hvor jeg tjente penge, og det bliver forhåbentlig til en god sæson igen. Nu betaler jeg alt selv. Nu er jeg selvstændig, lyder det med en vis stolthed.

- Der skal jo betales for mine rejser og min træner. Det er dyrt, men det er en investering, for mit spil er blevet meget bedre, siden jeg har fået min træner, og jeg er meget glad for vores samarbejde, siger hun om medrejsende Raj Chaudhuri.

Om fremtiden siger hun:

- Jeg tænker mest på at udvikle min tennis og blive bedre til at spille på det her niveau. Selvfølgelig vil jeg gerne snart i Top 100, men jeg vil ikke fanges af at tænke for meget på det.

Se også: Trods nederlag til Boserup: Jeg nyder den store scene

Se også: Uventet 'dansk' grand slam-succes: Det føles godt

17 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere