Farvel til en bulldog

Ukuelige Lleyton Hewitt, der spiller sin 20. og sidste Australian Open, måtte betale prisen for at være jævnaldrende med Federer og efterhånden for let at læse

Senest sagde han farvel til US Open. Nu er turen kommet til den hjemlige grand slam for Lleyton Hewitt (Foto: AP)
Senest sagde han farvel til US Open. Nu er turen kommet til den hjemlige grand slam for Lleyton Hewitt (Foto: AP)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): I dagene op mod Australian Open har de stået i kø med deres superlativer. Især australske medier har udspurgt de fleste tidligere og nuværende topspillere om deres syn på Lleyton Hewitt.

For enkelte kan det virke lidt akavet pludselig at skulle hylde den 34-årige aussie, for det synes at være så uendelig længe siden, den lille baglinje-fræser toppede.

Det er faktisk også 20 år siden, han spillede sin første Open som 15-årig, og Hewitt blev fem år senere den yngste verdensetter hos mændene. Han udfordrede og besejrede ikonerne Pete Sampras og Andre Agassi – førstnævnte i US Open-finalen to dage før forfærdelige 11. september 2001.

Året efter vandt han Wimbledon, men så var grand slam-løbet også kørt for evighedsløberen, der dog dukkede op i en enkelt Melbourne-finale i 2005.

Troels Christensen - 18. jan. 2016 - kl. 12:06 Kommentar: Få dig en mentaltræner, Caroline

Siden dengang har han ligesom løbet opad efter sin egen skygge. Flere eksperter hævder, at hans konsekvente baglinjespil efterhånden blev læst og overhalet af andre, og så var han selvfølgelig også i den uheldige situation, at han var jævnaldrende med en vis Roger Federer.

Samme schweizer er dog yderst respektfuld overfor Hewitt, som han er meget tæt på at kalde en ven. Og han tog da også et sidste træningspas med sin gamle junior-rival på Rod Laver Arena.

Se også: Djokovic afslører: Matchfixere forsøgte at lokke mig

- Han slog mig tit i begyndelsen, og det var faktisk ham, der fik mig til at tænke på, hvordan jeg skulle udvikle mit spil. Han har helt sikkert gjort mig til en bedre spiller, og jeg har nydt alle vores indbyrdes opgør, siger Roger Federer og afslører, at Hewitt dumpede ham som doublemakker her i 1998.

Senere spillede de to stilmæssige modsætninger sammen ved Wimbledon, og Federer er fuld af anerkendelse for al det slid, Hewitt har lagt i sin karriere.

-Jeg har altid beundret hans arbejdsmoral og hans fighteregenskaber.

Se også: Favoritter har let spil i hed Australian Open

Han indrømmer dog også, at det også for ham kunne blive for meget, når Hewitt pumpede knytnæven og brølende fejrede sine vundne point. Under den omvendte kasket udstrålede det rødmossede ansigt ren og skær fjendtlighed, når bulldog’en var i aktion.

Udenfor banen faldt en helt ung Kim Clijsters for hans drengede charme, og hendes hjerte brast, da han i stedet fandt sig en australsk model.

 

Til gengæld fandt han aldrig rigtigt vejen tilbage til sportens øverste hylde, selv om han stadig løb som en rasende langs baglinjen.

Og nu takker han altså af på hjemmebanen, hvor der nok skal falde nogle tårer.

- Det bliver da mærkeligt, erkender han.

Og tilføjer så – helt typisk for ham:

- Det, jeg kommer til at savne mest, er at skulle gå ud og presse mig selv hver dag.

Hewitt møder i første runde sin 23-årige landsmand og wildcard-kollega James Duckworth. En sejr vil givet sætte ham op mod 8. seedede David Ferrer, og så har Lleyton nok løbet sin sidste meter.

 

 

 

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen