Favorit i stort comeback

Daniil Medvedev var nede med to sæt, men vendte kampen på hovedet og gik videre til semifinalen i Melbourne

Russeren Daniil Medvedev kunne juble over et vundet point mod Felix Auger-Aliassime i tenniskampen, der gik i fem sæt og først sluttede efter midnat lokal tid i australske Melbourne. Foto: Paul Crock/Ritzau Scanpix
Russeren Daniil Medvedev kunne juble over et vundet point mod Felix Auger-Aliassime i tenniskampen, der gik i fem sæt og først sluttede efter midnat lokal tid i australske Melbourne. Foto: Paul Crock/Ritzau Scanpix
Følg Tennis

Tennis i verdensklasse var, hvad publikum blev budt på ved grand slam-turneringen Australian Open onsdag.

Finaleseedede Daniil Medvedev vendte i en episk kamp 0-2 i sæt til en sejr på 3-2 over niendeseedede Felix Auger-Aliassime.

Medvedev vandt 6-7, 3-6, 7-6, 7-5, 6-4 efter fire timer og 42 minutters spil og er klar til semifinalen i Melbourne.

De to spillere fulgtes ad i første sæt, men ved 5-5 slog Felix Auger-Aliassime til og brød Medvedevs serv, som russeren kæmpede usædvanligt meget med.

Medvedev tog dog revanche med det samme, og så skulle der tiebreak til for at finde en vinder. Her trak canadieren det længste strå.

I andet sæt viste 21-årige Auger-Aliassime stort overskud. Med en stærk serv tog han kontrollen efter at have brudt Medvedev tidligt til 2-0. Derefter vandt han sættet.

Russeren var tydeligt frustreret og var nu tvunget til at vinde alle de resterende tre sæt, hvis han skulle vinde kampen.

Men han kunne i tredje sæt ikke få skovlen under Auger-Aliassime, som med sikker hånd nærmede sig sejren ved at holde sin serv.

Med ryggen mod muren skulle Medvedev nu spille for at holde kampen i gang i endnu et tiebreak.

Som om presset ikke var stort nok, så fik han og Auger-Aliassime ekstra tid til at tænke over tingene, da kampen kun tre dueller inde i sættets afgørende tiebreak blev afbrudt på grund af regn.

Taget på Rod Laver Arena blev hurtigt lukket, og så kunne kampen fortsætte, da banen var blevet tørret af. Medvedev holdt hovedet koldt og sine vinderchancer i live ved at vinde 7-2 og tage sættet.

Auger-Aliassime lod sig ikke slå ud og blev ved med at presse Medvedev. Efter at have fulgtes ad til 5-4 spillede canadieren sig til en matchbold i russerens udlæg, men Medvedev afværgede og tog partiet.

Derefter trådte Medvedev i karakter og brød Auger-Aliassime til 6-5 med mulighed for selv at serve sættet hjem. Det gjorde russeren på sin fjerde sætbold.

I femte sæt brød Medvedev til 2-1 og bragte sig kort efter foran 3-1. Det lignede nu et flot russisk comeback.

Canadieren var dog tæt på at bryde tilbage, men i stedet for 4-4 blev det 5-3 til Medvedev, som nu kunne serve sejren hjem.

I semifinalen skal Medvedev møde grækeren Stefanos Tsitsipas. I den anden semifinale mødes Rafael Nadal og Matteo Berrettini.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+