Favorit-slingrer: Serena slipper for Carolines overkvinde

Verdensetteren Serena Williams slog spanier i tre sæt - Victoria Azarenka ude af Australian Open

(Foto: Rob Griffith/AP)
(Foto: Rob Griffith/AP)

Serena Williams var mandag endnu en gang i vanskeligheder i begyndelsen af en kamp ved Australian Open i tennis.

Men igen kom den amerikanske verdensetter stærkt tilbage og slog spanieren Garbine Muguruza i tre sæt med cifrene 2-6, 6-3, 6-2. Dermed er Serena Williams klar til kvartfinalen i grand slam-turneringen.

21-årige Muguruza, der sidste år slog danske Caroline Wozniacki ud af turneringen, viste fra baglinjen mange stærke slag og formåede i første sæt at få Williams til at begå adskillige fejl.

Serena siger tak for kampen til Garbine Muguruza. (Foto: Rob Griffith/AP)
Serena siger tak for kampen til Garbine Muguruza. (Foto: Rob Griffith/AP)
 

Men topseedede Williams fik efterhånden bedre og bedre gang i sin serv, og i det afgørende tredje sæt kunne Muguruza ikke stille det store op, efter at hun tabte et maratonparti i begyndelsen af sættet.

- Når du sammenligner Caroline i dag med Caroline for et år siden, så har hun forbedret sit spil rigtig meget. Hun er også mere fit. Hun vil finde sin vej, mener Serena Willliams' træner. (Foto: Lee Jin-man/AP) Tennis Serenas træner: Nederlag kun et bump på Carolines vej

Williams brød bagefter spanierens serv to gange, inden hun afgjorde kampen med en kraftfuld forhånd.

I kvartfinalen møder amerikaneren sidste års Australian Open-finalist Dominika Cibulkova.

Cibulkova slog tidligere mandag Victoria Azarenka ud af turneringen i en velspillet kamp med cifrene 6-2, 3-6. 6-3. Azarenka vandt i sidste uge over Caroline Wozniacki, som dermed røg ud i anden runde af Australian Open.

Victoria Azarenka brokker sig over en kendelse. (Foto: Rob Grifftith/AP)
Victoria Azarenka brokker sig over en kendelse. (Foto: Rob Grifftith/AP)
 

Den hviderussiske tidligere etter på verdensranglisten og dobbelte mester i Australien var ikke seedet turneringen, da skader holdt hende ude store dele af sidste sæson med efterfølgende fald på ranglisterne.

I Melbourne viste Azarenka ellers nogle af de takter, som i en periode gjorde hende til verdens bedste. Kursen var sat mod en drøm af kvartfinale mod Serena Williams, men amerikaneren slipper i denne ombæring.

Top-5 på verdensranglisten er inden for Caroline Wozniackis rækkevidde, hvis kvartfinalerne i Melbourne  flasker sig. (Foto: Lee Jin-man/AP) Tennis Caroline kan få trøstepræmie trods tidlig exit

Tre sæt blev det til, men Azarenkas comeback stoppede alligevel, før det blev rigtig sjovt. (Foto: Bernat Armangue/AP)
Tre sæt blev det til, men Azarenkas comeback stoppede alligevel, før det blev rigtig sjovt. (Foto: Bernat Armangue/AP)

Senere mandag fuldendte storesøster Venus en stor dag for Williams-familien, da hun spillede sig i kvartfinalen med en flot sejr over sjetteseedede Agnieszka Radwanska.

Den 34-årige tidligere verdensetter vandt i tre sæt 6-3, 2-6, 6-1 og er dermed blandt de sidste otte i en grand slam-turnering for første gang siden 2010. Her møder hun den useedede Madison Keys i en ren amerikansk kvartfinale.

Venus Williams' bedste resultat i Melbourne er den finaleplads, hun opnåede for 12 år siden.

0 kommentarer
Vis kommentarer