Favoritter falder som fluer: Her er Wozniackis 'nemme' finale-vej

Med Petra Kvitova og Simona Haleps exit er Caroline Wozniacki pludselig favorit til at nå Wimbledon-finalen. Michael Mortensen er optimist

Foto: AP
Foto: AP

Petra Kvitova kan se noget så opgivende ud på en tennisbane.

Den tjekkiske stjerne er noget af det ypperste - især på græs - der findes på kvindesiden i disse år, og hun er en skræmmende modstander for alle.

Det illustrerer hendes to Wimbledon-triumfer i 2011 og 2014 bedre end noget andet.

Men når det ikke går hendes vej, kan den 182 cm høje og 70 kg tunge krop fra Bilovec virke desillusioneret og tung.

Sådan så hun ud lørdag aften på Centre Court i Londons sydvestlige del. Overfor sig havde hun heller ikke den letteste modstander i Jelena Jankovic, der samtidig spillede en god gang tennis.

Andenseedede Kvitova tabte kampen i tre sæt og røg dermed overraskende ud, før turneringen går ind i sin anden uge.

Og Kvitova er ikke den eneste stjerne, der har måtte lade livet tidligt i Caroline Wozniackis turneringshalvdel. Langtfra endda.

'Vejen er banet for hende'
Tidligere på dagen havde danskeren uden videre slinger i valsen ekspederet italienske Camila Giorgi ud i sin 3. runde-kamp, og det bringer hende frem til 4. runde, som hun fire gange tidligere har nået - og i øvrigt aldrig vundet.

Petra Kvitovas exit er medvirkende til, at Wozniackis chancer for at nå finalen er steget. Betragteligt.

Frederik Løchte og Jonathan Murray er videre til tredje runde. (Arkivfoto: AP) Tennis Løchte og makker videre i Wimbledon

Det mener den tidligere topspiller- og træner Michael Mortensen.

- Vejen er banet for hende. Jeg synes, det ser rigtig positivt ud. Hun - kombineret med konkurrenternes exit - har bragt sig i god position for at spille sig frem til finalen, siger han til Ekstra Bladet.

- Det er ikke muligt at have en bedre lodtrækning, end den, Caroline har pt., siger han og tilføjer, at han er overrasket over det frafald, der har været.

Allerede i 1. runde gik det galt for tredjeseedede Simona Halep, der tabte til en upåagtet spanier. 12. seedede Eugenie Bouchard fra Canada og stærke Julia Goerges fra Tyskland, der slog Wozniacki ud i French Open i maj, måtte hjem - ligeledes efter en enkelt kamp.

2. runde bød på exit til ottendeseedede Jekatarina Makarova fra Rusland, mens tyskerne Angelique Kerber (10) og Sabine Lisicki fulgte Kvitova ud af turneringen i 3. runde.

Den største sensation i Wimbledon i damerækken indtil videre - Kvitova er ude. (Foto: AP) Tennis Wimbledon-chok: Forsvarende mester ude

- Ja, det må jeg sige, jeg er. Jeg er meget overrasket. Halep og Bouchard ryger tidligt, Kerber tabte i går. Det er alle spillere, vi har haft store forventninger til, siger Michael Mortensen.

Fysisk stærke Muguruza
Og hvordan ser det så ud for Wozniacki nu med alle de markante nedture omkring hende?

Først og fremmest er fokus på spanske Garbine Muguruza på 21 år. Hun venter mandag i 4. runde. Muguruza er en fremragende tennisspiller og var Kerbers banemand i 3. runde med sejr i tre sæt. Spanieren er en af få spillere, der har et overtag rent resultatmæssigt på danskeren. 2-1 fører hun således. Wozniacki vandt dog det seneste møde i Tokyo sidste år.

- Det er en svær spiller, og der er ingen lette kampe, selvom hun møder useedede spillere. Muguruza har tidligere slået Caroline, og det gør hun igen, hvis ikke hun spiller op til det niveau, hun kan.

- Muguruza er en fysisk meget stærk spillere. Hun ser ver godt og slår virkelig godt med både for- og baghånd. Jeg har dog stadig Caroline som svag favorit, siger han og fortæller om den Wozniacki, han så på banen lørdag mod Giorgi. Det han så, imponerede ham.

For Caroline Wozniacki var det dybt tilfredsstillinde at slå en hardhitter på græs (Foto: AP) Tennis Caroline: 200 km/t kunne ikke stoppe mig

- Den måde hun affærdigede Giorgi på... Giorgi har gjort det fremragende i år. Det var et klart statement til de andre spillere. Det signal hun sender til dem er meget stærkt, siger han om Wozniacki og fortsætter:

- Hun signalerer, at hun tror på det her. Vi vidste, at den kamp ville blive svær. Men hun var i stand til at udradere hende, som hun gjorde i perioder. Hun var i stand til at komme op i hovedet på hende meget tidligt. Giorgi er en meget forcerende spiller, der havde for travlt med at vinde pointene. Caroline var god til at få en ekstra bold tilbage, som vi kender hende, siger Michael Mortensen.

Intelligente Radwanska
Han ser gode chancer for Wozniacki frem mod en historisk Wimbledon-finale. Men fordi de stærkeste spillere er væk, er det ikke ensbetydende med, at der er en motorvej frem mod slutkampen.

En eventuel kvartfinale bliver mod vinderen af Timea Bacsinsky, Schweiz (15)-Monica Niculescu, Rumænien.

- Der er mange gode tilbage. Vi må ikke glemme Bacsinsky fra Schweiz. Det er en begavet spiller med et stort repertoire. Madison Keys fra USA har slået nogle af de bedste spillere i år. Hun er godt etableret på Touren og en farlig spiller.

- Så har vi Jankovic, der er en god spiller, men som svinger meget. Og så er der jo Radwanska. Hun har haft det svært de seneste par måneder men gjort det godt på græs og spillet mange gode kampe. Det er en stor begavelse. Hun er intelligent - men fysisk spinkel. Hendes fordel er, at hun har været i finalen før og ved hvad der skal til. Derfor har hun en autoritet, når hun går på banen. Det kan betyde meget, siger Michael Mortensen.

Camila Giorgi, der her gratuleres af sin far Sergio, er den totale modsætning til Caroline Wozniacki, som hun lørdag møder i Wimbledon (Foto: AP) Tennis Sprængfarlig diva kold over for Caroline

En eventuel semifinale bliver for Wozniacki mod en af følgende fire spillere:

Olga Govortsova, Hviderusland-Madison Keys, USA (21)
Jelena Jankovic, Serbien (28)-Agnieszka Radwanska, Polen (13)

I den øverste halvdel ser det anderledes voldsomt ud.

Topseedede Serena Williams er klar til 4. runde og møder sin søster Venus, der er seedet 16. Vinderen af den kamp har fornøjelsen af Victoria Azarenka - eller Belinda Bencic i kvartfinalen. Azarenka er seedet 23. Søstrene Williams har tilsammen vundet singlerækken 10 gange siden 2000.

Derudover ligger Maria Sharapova (4) til en kvartfinale - sandsynligvis mod sjetteseedede Lucie Safarova fra Tjekkiet.

Søndag er hviledag i Wimbledon. Mandag spiller Wozniacki mod Muguruza på Wimbledons tredjestørste bane - No. 2 Court - som anden kamp.

Chok-nederlag til forhåndsfavoritten

63 kommentarer
Vis kommentarer