Federer crasher ud af French Open

Roger Federer er færdig i French Open efter nederlag i tre sæt til landsmanden i Stan Wawrinka

Roger Federer er ude af French Open efter nederlag til Stan Wawrinka (Foto: AP)
Roger Federer er ude af French Open efter nederlag til Stan Wawrinka (Foto: AP)

Det schweiziske tennisikon Roger Federer er færdig i dette års French Open.

I kvartfinalen blev han i perioder udspillet og kom aldrig rigtigt ind i kampen mod landsmanden Stan Wawrinka, der på cirka to timer vandt 6-4, 6-3, 7-6.

Det var tredje gang i 19 forsøg, at Wawrinka slog Federer i en indbyrdes kamp, men aldrig før har han gjort det så eftertrykkeligt og så på en af de største scener.

Wawrinka tog med det samme styringen i kampen, og med aggressivt spil hamrede han den ene vinder af sted efter den anden fra både forhånds- og baghåndssiden.

Federer fik aldrig rytme i spillet, og gang på gang udnyttede Wawrinka, at Federer ikke fik længde nok på sine grundslag.

Et enkelt servegennembrud til 2-1 var nok i første sæt, som Wawrinka servede hjem efter at have overlevet en breakbold. I andet sæt fulgte Federer med til 3-3, men så brød Wawrinka to gange i træk til sætsejr på 6-3.

Wawrinka var stort set aldrig i problemer i egne partier, men skabte selv gang på gang åbninger i Federers servepartier.

I tredje sæt holdt spillerne serv hele vejen i gennem, så sættet måtte finde sin vinder i en tiebreak. Her var Wawrinka skarpest og spillede sig til tre matchbolde ved stillingen 6-3. Han udnyttede den anden med en sikker flugtning fra nettet.

Dermed er Wawrinka for første gang i karrieren klar til semifinalen i French Open. Her møder han enten japaneren Kei Nishikori eller franskmanden Jo-Wilfried Tsonga, der også mødes tirsdag.

1 kommentar
Vis kommentarer