Federer crasher ud af French Open

Roger Federer er færdig i French Open efter nederlag i tre sæt til landsmanden i Stan Wawrinka

Roger Federer er ude af French Open efter nederlag til Stan Wawrinka (Foto: AP)
Roger Federer er ude af French Open efter nederlag til Stan Wawrinka (Foto: AP)
Følg Tennis

Det schweiziske tennisikon Roger Federer er færdig i dette års French Open.

I kvartfinalen blev han i perioder udspillet og kom aldrig rigtigt ind i kampen mod landsmanden Stan Wawrinka, der på cirka to timer vandt 6-4, 6-3, 7-6.

Det var tredje gang i 19 forsøg, at Wawrinka slog Federer i en indbyrdes kamp, men aldrig før har han gjort det så eftertrykkeligt og så på en af de største scener.

Wawrinka tog med det samme styringen i kampen, og med aggressivt spil hamrede han den ene vinder af sted efter den anden fra både forhånds- og baghåndssiden.

Federer fik aldrig rytme i spillet, og gang på gang udnyttede Wawrinka, at Federer ikke fik længde nok på sine grundslag.

Et enkelt servegennembrud til 2-1 var nok i første sæt, som Wawrinka servede hjem efter at have overlevet en breakbold. I andet sæt fulgte Federer med til 3-3, men så brød Wawrinka to gange i træk til sætsejr på 6-3.

Wawrinka var stort set aldrig i problemer i egne partier, men skabte selv gang på gang åbninger i Federers servepartier.

I tredje sæt holdt spillerne serv hele vejen i gennem, så sættet måtte finde sin vinder i en tiebreak. Her var Wawrinka skarpest og spillede sig til tre matchbolde ved stillingen 6-3. Han udnyttede den anden med en sikker flugtning fra nettet.

Dermed er Wawrinka for første gang i karrieren klar til semifinalen i French Open. Her møder han enten japaneren Kei Nishikori eller franskmanden Jo-Wilfried Tsonga, der også mødes tirsdag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+