Federer: Det vil være helt vanvittigt!

Roger Federer og Rafael Nadal har aldrig mødt hinanden i US Open trods 37 indbyrdes opgør i de seneste 13 år

- At vinde min tredje i år, min 20. grand slam-titel, vil være helt vanvittigt, siger den schweiziske tennisstjerne. Foto: All Over Press
- At vinde min tredje i år, min 20. grand slam-titel, vil være helt vanvittigt, siger den schweiziske tennisstjerne. Foto: All Over Press

Roger Federer har vundet 19 grand slam-turneringer i karrieren. Heraf fem US Open-titler.

I år har Federer vundet Australian Open og Wimbledon, og det er desuden blevet til yderligere tre ATP-titler. Samlet hedder statistikken 35 sejre og blot tre nederlag i 2017.

Derfor er 36-årige Federer en af favoritterne til at vinde US Open, som går i gang i næste uge.

- At vinde min tredje i år, min 20. grand slam-titel, vil være helt vanvittigt. Jeg håber bare at være 100 procent klar, hvis øjeblikket opstår, siger Federer ifølge AFP.

Federer vandt US Open fem gange i træk fra 2004 til 2008. Sidste år missede Federer US Open med en knæskade.

Også Rafael Nadal, der er tilbage som nummer et i verden, er nævnt som en af favoritterne ved turneringen i New York, og spanieren kan blive Federers største udfordrer.

- Jeg mener, at jeg har gjort tingene godt nok igennem hele året til at være klar til at konkurrere på højeste niveau i New York, siger Nadal.

Selv om rivaliseringen mellem Nadal og Federer har strakt sig over 13 år og 37 kampe, så har de aldrig mødt hinanden i US Open.

31-årige Nadal har vundet 15 grand slam-titler - heraf to US Open-titler i 2010 og 2013. I juni vandt spanieren French Open for tiende gang.

Hvis Federer 10. september vinder US Open-finalen, bliver han i øvrigt den ældste vinder af en grand slam-turnering siden Bill Tilden i 1929.

Ekspert: Sådan kunne hackere stjæle superstjerners nøgenbilleder

Nadal tilbage på tennistronen: Det er utroligt

Jason Watt var et splitsekund fra Formel 1