Federer eliminerer Djokovic i Cincinnati-finale

Roger Federer fik en god optakt til US Open, da han vandt i Cincinnati efter finalesejr over Novak Djokovic

Roger Federer fik en god optakt til US open, da han for syvende gang vandt ATP-turneringen i Cincinatti. (Foto: AP/John Minchillo)
Roger Federer fik en god optakt til US open, da han for syvende gang vandt ATP-turneringen i Cincinatti. (Foto: AP/John Minchillo)

Schweizeren Roger Federer er igen ovenpå i det indbyrdes regnskab med den serbiske verdensetter, Novak Djokovic.

I søndagens finale i ATP-turneringen i Cincinnati vandt Federer med cifrene 7-6, 6-3.

Dermed fører Federer 21-20 indbyrdes efter nu 41 møder mellem de to verdensstjerner.

Federer var bedst på dagen. Det havde man en fornemmelse af allerede inden finalen, eftersom Federer viste stor styrke i sin semifinale mod skotten Andy Murray, mens Djokovic var tæt på sensationelt nederlag til Aleksandr Dolgopolov fra Ukraine.

Se også: Djokovic klar til ny finale

Djokovic lod ikke til at have overskud i finalen, men han formåede dog at holde sin serv gennem hele første sæt, som måtte afgøres i tiebreak. Her var Federer helt suveræn og vandt 7-1.

Nederlaget i første sæt fik Djokovic til at virke modløs, og Federer brød straks i andet sæt og kom siden foran 3-0.

Det forspring var Federer aldrig i nærheden af at sætte over styr. Han servede kampen sikkert hjem på sin første matchbold efter et rent serveparti.

Se også: Wawrinka har stadig ikke tilgivet Kyrgios

Det var syvende gang i karrieren, at Federer vandt turneringen i Cincinnati, og dermed fik han igen en glimrende optakt til den forestående grand slam-turnering US Open, der begynder 31. august.

Derimod kunne Djokovic ærgre sig over det andet finaledag på en uge. Sidste søndag måtte se sig slået af Andy Murray i Montreal.

2 kommentarer
Vis kommentarer