Federer inden storkampen: Publikum kan hjælpe mig

Roger Federer tror, at publikum kan spille en rolle i søndagens US Open-finale mod Novak Djokovic

21 sejre til Roger Federer. 20 til Novak Djokovic. Baseret på indbyrdes opgør tegner det til at blive en meget jævnbyrdig US Open-finale søndag mellem verdens aktuelt to bedste herrespillere.

De var da også særdeles overlegne, da de fredag vandt hver deres semifinale. Serberen Djokovic slog den forsvarende mester, kroaten Marin Cilic, med cifrene 6-0, 6-1, 6-1, mens schweizeren Federer slog landsmanden Stanislas Wawrinka med 6-4, 6-3, 6-1.

Dagsformen plejer at være afgørende i opgørene mellem Federer og Djokovic, men schweizeren tror også, at publikum i New York kan spille en rolle. De forventes at have mest sympati for den schweiziske legende.

- Jeg tror helt sikkert, det vil give mig et løft, mere energi og momentum, hvis publikum er på min side. Det kan få kampen til at vippe til min fordel, siger Federer ifølge nyhedsbureauet NTB.

Han er 34 år og er noteret for 17 grand slam-titler. Men den seneste ligger mere end tre år tilbage, og han har ikke befundet sig i en US Open-finale siden 2009, hvor han overraskende tabte til argentineren Juan Martin del Potro.

Klar til det sidste skridt
- I seks år har jeg arbejdet hårdt på at komme i en ny US Open-finale. I år har jeg spillet en god turnering hidtil. Jeg har servet virkelig godt, er gået efter mine slag, og det har fungeret, siger Federer.

Søndag aften dansk tid har han brug for at spille op til sit ypperste, hvis han skal slå verdensetteren Djokovic. Serberen har mulighed for at vinde sin tredje grand slam-turnering i denne sæson.

Senest slog han netop Federer i en jævnbyrdig Wimbledon-finale.

- Jeg kom her med et mål; at spille mig i finalen for at kæmpe om trofæet. Det er allerede et godt resultat, men nu vil jeg tage det sidste skridt og vinde trofæet, siger Djokovic.

3 kommentarer
Vis kommentarer