Federer leger med ilden: - Slap lidt af, Wimbledon

Traditionsrige Wimbledon har en alt for striks dresscode, mener den ottedobbelte mester fra Schweiz

Roger Federer synes urørlig på det grønne græs i London. Men i dette ærinde bevæger legenden sig ud på et usikkert underlag. Foto: Ben Curtis/AP
Roger Federer synes urørlig på det grønne græs i London. Men i dette ærinde bevæger legenden sig ud på et usikkert underlag. Foto: Ben Curtis/AP

Tilbage i 1980'erne var der godt med rødt på tøjet hos Wimbledon-legenderne Björn Borg og John McEnroe.

Det konstaterer den ottedobbelte Wimbledon-mester Roger Federer, som mener, at turneringens dresscode er for striks.

Traditionen tro må der kun spilles helt i hvidt i den britiske grand slam-turnering på græs, men den 36-årige schweizer savner lidt kulør på tøjet, selv om han respekterer traditionerne.

- Det er sjovt, at det er anderledes her, men det ville være rart med lidt farve. Lad os være ærlige, siger Federer ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg forstår, at traditionerne er, som de er. Jeg ved, at Phil Brook, Wimbledons formand, er striks og går ind for traditionerne helt tilbage fra 1950'erne og 1960'erne.

- Det forstår jeg. Men i gamle dage gik Borg og McEnroe ud på banen i røde outfits. Jeg siger ikke, at det skal ske igen. Men måske ville det være rart at mixe det lidt op, siger Federer.

Den orange sål
Netop Federers tøj har været meget omtalt ved Wimbledon i år. Efter at have haft Nike som tøjsponsor i hele sin karriere har Federer skiftet over til det japanske mærke Uniqlo.

Tilbage i 2013 kom Federer i tøjproblemer, fordi hans sko på det tidspunkt havde en orange sål.

I 2007 var det franske Tatiana Golovin, der skabte overskrifter. Hun havde røde shorts på under sin hvide tenniskjole. Hun fik lov til at spille videre, fordi shortsene var kortere end kjolen.

Efter kampen var Golovin til pressemøde. Hun fik 15 spørgsmål, hvoraf 10 af dem handlede om de røde shorts.

Den femdobbelte Wimbledon-mester Venus Williams måtte sidste år skifte sports-bh under en regnafbrydelse. Årsag: Den var lyserød.

Også den canadiske spiller Eugenie Bouchard har været i bh-problemer. For tre år siden havde hun en sort sports-bh på under sin hvide top.

For kulørte boksershorts
Wimbledons tøjpoliti har også været i aktion i år. Det oplevede den australske spiller John Millman i forbindelse med sin kamp mod Milos Raonic.

Australierens boksershorts var for kulørte. Spillerens far måtte derfor løbe hen til den nærmeste butik for at finde en hvid model.

Den syvdobbelte mester Serena Williams er til gengæld fan af den hvide dresscode.

- Jeg elsker den, siger Serena Williams.

Traditionen tro er der hviledag i Wimbledon den første søndag.

Mandag indledes ottendedelsfinalerne. Her skal Frederik Løchte Nielsen og doublemakkeren Joe Salisbury i aktion. Også Clara Tauson skal i aktion, når hun træder ind i første runde hos juniorerne.

Caroline Wozniacki var meget beæret over at blive udnævnt til danske fanebærer ved OL i Rio, og hun er stolt over at repræsentere Danmark hver uge, siger hun. Foto: Finn Frandsen Sport og Spil Caroline stolt af at være dansker: David er lidt træt af det

John McEnroe og Bjørn Borg træder ind på banen - klar til at spille endnu en finale mod hinanden. Foto: AP Sport og Spil Husker du Borg, Becker og McEnroe: Her er alle skandale-stjernerne i dag

Præmiepigen Martina Hingis charmerede først den ganske tennisverden, men så begyndte meget at gå galt. Foto: All Over Press Sport og Spil Kokain, utroskab og en alt for skarp tunge: Tennisdarling satte det hele over styr

Boris Becker, David Beckham og Thomas Bjørn har en ting tilfælles...(Foto: AP) Sport og Spil Stjernernes utrolige dobbeltliv: Fra engle til djævle

(404) Ekstra Bladet - siden blev ikke fundet

Beklager! – der er sket en fejl

Siden blev ikke fundet
(fejl 404)

Ser ud til at siden ikke findes.

Klik her for at komme til forsiden

eller

Klik her og fortæl os meget gerne, hvad du søgte, men ikke fandt

Vi arbejder hver dag på at undgå fejl, og på at levere en god oplevelse med vores indhold og services. Tak for hjælpen.

Undskyld ulejligheden

ekstrabladet.dk

10 kommentarer
Vis kommentarer