Federer runder milepæl: Nærmer sig legendarisk rekord

Roger Federer rundede fredag sin grand slam-sejr i single nummer 300. Navratilova-rekord står for fald

Det schweiziske tennisikon er oppe på 300. grand slam-sejre - og nu kun seks efter rekordholderen Martina Navratilova. (Foto: AP)
Det schweiziske tennisikon er oppe på 300. grand slam-sejre - og nu kun seks efter rekordholderen Martina Navratilova. (Foto: AP)

At Roger Federer er blandt de største spillere i tennishistorien, vil de færreste argumentere imod.

Med 17 grand slam-titler i single har ingen mand nogensinde vundet mere end ham, han har vundet samtlige fire grand slam-turneringer, og han har været nummer et på verdensranglisten i hele 302 uger af sin karriere, hvilket også er rekord.

Fredag dansk tid sendte han Grigor Dimitrov ud af årets Australian Open, hvilket var Federers jubilæumssejr nummer 300 i grand slam-sammenhæng.

Det har ingen mand præsteret før ham, og det bringer ham samtidig endnu tættere på at tage rekorden på tværs af køn.

Se også: Australsk tennishelt forlænger karrieren med sejr

Legenden Martina Navratilova tog på vejen mod sine 18 grand slam-singletitler 306 sejre, og Federer indrømmer, at det er en speciel milepæl, han nærmer sig.

- Det er meget spændende. Det må jeg sige. Ligesom da jeg rundede 1000 sejre (på ATP Tour) sidste år. Det var også stort for mig, siger den schweiziske stjernespiller til Australian Opens hjemmeside.

- Det er ikke noget, jeg nogensinde er gået efter, men når det sker, så er det meget specielt, lyder det fra Roger Federer.

Ikke overraskende er han meget tilfreds med, hvad han har præsteret hidtil i karrieren, der tog sin professionelle begyndelse i 1998.

- Man ser lidt nærmere på det og tænker på, hvor det hele er sket og hvordan. Så det er meget rart. Jeg er meget glad, siger Federer.

De seks manglende sejre for at tangere Navratilova kan schweizeren ikke nå i Melbourne i år, men det er muligt i French Open til foråret.

34-årige Roger Federer er seedet som nummer tre i Australian Open, hvor han i fjerde runde skal møde belgieren David Goffin, der er nummer 16 i verden.

I det indbyrdes regnskab fører Federer 3-0 i sejre over 25-årige Goffin.

Se også: Federer herser rundt med træningsmakker i Melbourne

Se også: Tennisstjerne vil droppe Grand Slam-finale for fødsel

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen