Federer sensationelt ude af Wimbledon efter uhørt comeback

Roger Federer havde matchbold i tredje sæt, men måtte se sig slået med 11-13 i femte sæt mod Kevin Anderson

Den topseedede Roger Federer er meget overraskende færdig i Wimbledon.

Schweizeren, der har vundet turneringen otte gange, tabte sin kvartfinale til den ottendeseedede sydafrikaner, Kevin Anderson, med cifrene 6-2, 7-6, 5-7, 4-6, 11-13.

Roger Federer havde ellers kurs mod en sejr i tre sæt, og han havde endda en matchbold, men Anderson kæmpede sig tilbage og vandt efter 4 timer og 13 minutter på banen.

Federer kunne med en sejr i tre sæt sætte ny rekord for antal vundne sæt i træk i Wimbledon. Han tangerede sin egen rekord - 34 sæt - ved at vinde de to første sæt, men derefter vendte Anderson kampen på hovedet.

Det schweiziske ikon har ikke vist svaghedstegn tidligere i turneringen, og han fortsatte da også i et højt gear og vandt første sæt overbevisende.

Men Anderson, der tabte US Open-finalen til Rafael Nadal sidste år, kom efterfølgende bedre med i kampen.

Han udnyttede sin første mulighed for at bryde i kampen, og tilsat en overbevisende serv bragte han sig foran 3-0 i andet sæt.

Men kendetegnende for Federer vågnede han op og brød prompte tilbage, og da der ikke blev brudt yderligere, måtte sættet finde sin vinder i tiebreak. Her var Federer skarpest og vandt 7-5 på den tredje sætbold.

Høje Anderson er kendt som lidt af en superserver, hvilket han levede op til. Federer fik kun få muligheder for at bryde, men schweizeren missede chancen, da han havde matchbold ved stillingen 5-4.

Artiklen fortsætter under billedet.

Roger Federer er ude af Wimbledon efter nederlag i fem sæt til sydafrikanske Kevin Anderson. Foto: AP
Roger Federer er ude af Wimbledon efter nederlag i fem sæt til sydafrikanske Kevin Anderson. Foto: AP
 

I stedet brød Anderson til 6-5 og kunne så serve sættet hjem. Det lykkedes, selv om Federer havde tre muligheder for at bryde ved 0-40, og så måtte spillerne ud i fjerde sæt.

Nu havde Anderson færten af noget større. Han fortsatte med at serve godt og slog til, da han fik chancen for at bryde Federer til 4-3.

Federer fik en mulighed for at bryde tilbage, men Anderson afværgede og servede sættet hjem til 6-4.

Femte sæt blev et maraton uden de store åbninger for at bryde. Men Anderson udnyttede en sjælden mulighed og bragte sig på 12-11, inden han servede sejren hjem.

I semifinalen skal Anderson møde enten amerikaneren John Isner eller Milos Raonic fra Canada, der mødes senere onsdag.

Kevin Anderson viste høj moral og vandt 13-11 i femte sæt. Foto: AP
Kevin Anderson viste høj moral og vandt 13-11 i femte sæt. Foto: AP

Tennis Djokovic er klar til semifinale i Wimbledon

Sagan vandt spurten på femte etape. Foto: Ritzau Scanpix Tour de france 2018 Verdensmester vandt igen - dansk komet i top 10

I modsætning til strejkevarslende medarbejdere hos Fiat, er Christiano Ronaldo formentlig en glad mand i disse dage. Med skiftet til Juventus bliver portugiseren angiveligt udstyret med en fire-årig kontrakt, der indbringer ham omkring 223 millioner danske kroner. Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP Italiensk fodbold Rasende medarbejdere strejker efter Ronaldo-køb

11 kommentarer
Vis kommentarer