Annonce:
Annonce:

Finale-Caroline rammer topformen: - Jeg var lidt heldig

- Jeg var helt klart lidt heldig på hendes matchbold, erkendte Caroline Wozniacki, der fra det punkt virkelig ramte Wimbledon-formen

Hele Danmarks tennisdarling spillede sig i finalen i Eastbourne, da hun vandt over tyske Angelique Kerber efter en tresætgyser.  Foto: Kirk Glyn/Ritzau Scandpix
Hele Danmarks tennisdarling spillede sig i finalen i Eastbourne, da hun vandt over tyske Angelique Kerber efter en tresætgyser. Foto: Kirk Glyn/Ritzau Scandpix
Annonce:
Følg Tennis

LONDON (Ekstra Bladet): - Jeg nyder virkelig at spille her. Jeg føler, at græsset ligger godt til mit spil, og jeg elsker disse baner, sagde Caroline Wozniacki, da hun i Eastbourne havde spillet sig i endnu en finale efter en tresætsgyser.

Op til Wimbledon har danskeren fundet sit bedste spil frem siden triumfen i Melbourne i januar. Lørdag spiller hun så sin 53. finale med 28 titler i bagagen.

Caroline Wozniacki skulle ikke være mange partier på græs, før hun fandt fodfæste på det grøngule underlag og begyndte at nedlægge dets eksperter.

Da hun først havde vendt en mindre god start mod italienske Camila Giorgi, fik hun endelig skovlen under hjemmefavoritten Johanna Konta og siden den australske græselsker, Ashleigh Barty.

Annonce:

I semifinalens klassiske møde med tyske Angelique Kerber blev hun alligevel presset helt derud på stregen, hvor kridtstøvet rejser sig. Mentalt, fordi hun undervejs var utilfreds med sin ketsjer-opstrengning og med sin fars gode råd. Men i den grad også sportsligt.

For tyskeren, der indtil fredag havde vundet otte af deres 14 opgør, havde været marginalt bedre, og nu stod hun med en matchbold.

Danskeren var under stort pres gennem den 24 slag, lange duel, men til sidst gik hun til modangreb og satte et slangehug af en inside-out forhånd helt ned i hjørnet. Tal lige om kridtstøv.

Caroline Wozniacki har fundet sit bedste spil frem lige op til Wimbledon. Det beviste hun i dag, da hun spillede sig i finalen i Eastbourne. Foto: Paul Childs/Ritzau Scandpix
Caroline Wozniacki har fundet sit bedste spil frem lige op til Wimbledon. Det beviste hun i dag, da hun spillede sig i finalen i Eastbourne. Foto: Paul Childs/Ritzau Scandpix
 

Derfra spillede hun på et meget højt niveau fra den efterfølgende tiebreak og det meste af vejen hjem til sejren på 2-6, 7-6, 6-4.

- Jeg var helt klart lidt heldig på hendes matchbold og fik så brudt hende. Jeg fik en mulighed efter en lang duel, og den greb jeg og slog bolden ned i hjørnet, sagde hun efter kampen.

- I tiebreaken i andet sæt er jeg også lidt heldig med at ramme linjerne et par gange, men jeg begyndte også at spille mere aggressivt, og så kørte det derfra.

Annonce:

- Tredje sæt er meget lige. Generelt er det en meget tæt kamp, sagde hun i respekt for sin mangeårige, tyske rival.

I lørdagens finale møder hun – for første gang - den 20-årige hviderussiske komet, Aryna Sabalenka, som er i sin første, større WTA-finale. Ved sin første optræden i Eastbourne har hardhitteren nedlagt favoritter på stribe – oftest i tre sæt.

- Jeg har fundet mit bedste spil frem lige før Wimbledon, så det er perfekt. Og en finale mod en virkelig topspiller kan ikke blive en bedre test, sagde hun efter sin sejr over polske Agnieszka Radwanska.

Mens Sabalenka er ny i Eastbournes finale, stod Wozniacki der også sidste år, men tabte til Karolina Pliskova. Hun vandt desuden turneringen i 2009.

Viktor Axelsen sendt ud i mørket

Serena Williams var ikke hjemme til uanmeldt dopingtest

Klar til dansk VM-brag? Her kan du se kampen på storskærm

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: