Før lodtrækning i Melbourne: Bomben alle vil undgå

Victoria Azarenka fik knust sit hjerte og græd ud ved Carolines skulder. Nu er hun sulten tilbage men så lavt rangeret, at alle kan trække hende i første runde

Ikke meget er lykkedes for Victoria Azarenka det sidste års tid. Nu er hun den farlige ubekendte (Foto: AP)
Ikke meget er lykkedes for Victoria Azarenka det sidste års tid. Nu er hun den farlige ubekendte (Foto: AP)

Når der den 16. januar trækkes lod til Australian Open, vil de kvindelige topspillere formentlig holde vejret, når deres første modstander bliver trukket ud. For navnet kan være Victoria Azarenka, turneringens vinder i 2012 og 2013.

Hviderusseren, der for ikke så længe siden toppede ranglisten og var den eneste, der formåede at trodse Serena Williams, fik nemlig det meste af 2014 spoleret af skader i fod og knæ.

Efter gårsdagens midnatsdrama i Brisbane, hvor hun sidste år nåede finalen og dermed havde 305 point at forsvare, tabte hun - efter at have formøblet et par matchbolde - i tre sæt mod tjekken Karolina Pliskova, og det betyder, at hun dumper ned som verdens nummer 42. Dermed vil hun være den mest ubehagelige ’bombe’ i første runde i en grand slam meget længe.

Serena Williams havde svært ved at vågne, og så hjalp kun kaffe (Foto: Claus Bonnerup) Tennis Serena blev vækket af chokerende 'æg'

Den 25-årige hardhitter kom ellers ind til sæsonen uden skader og med stor sult, fortalte hun for nylig i et sjældent åbenhjertigt interview med New York Times. Her så hun tilbage på et rædsels-år, der var barske både på og udenfor banen.

- Det hårdeste var at erkende, at jeg ikke var okay. På et tidspunkt var der en, der spurgte mig, om jeg var deprimeret, og jeg svarede: ’Er det en joke? Jeg er da ikke deprimeret’.

- Men det var jeg jo. Jeg var bare ikke klar over det, fordi der skete så meget, og fordi jeg ikke anede, hvordan jeg skulle håndtere mine følelser.

Serena og Caroline skyllede sorgerne væk i bølgerne ved Miami Beach (Foto: All over) Sport og Spil Carolines år: Fra kælder til kvist

Sæsonen bød kun på 24 kampe og smertelige nederlag til lavt rangerede spillere, som hun i topform aldrig ville få problemer med.

- Jeg pressede hele tiden for meget på for at komme tilbage, og det var ikke smart, erkender hun.

Disse billeder imponerede Ronaldo (Foto: JBS) Sport Ronaldo er vild med Carolines trusser

Og mens hun kæmpede med skaderne, blev hun pludselig ramt af et uventet slag, da kæresten Stefan Gordy, måske bedre kendt som sangeren Redfoo, slog op.

- Jeg fik knust mit hjerte. Det gjorde jeg virkelig. Det er jeg ikke bange for at indrømme. Men sådan er livet, og jeg er kommet videre nu, siger Victoria Azarenka, der tidligere var meget tæt veninde med Caroline Wozniacki.

Skæbnen ville, at også danskeren blev forladt af sin forlovede, Rory McIlroy, og det bragte de to piger, der begge residerer i Monaco, sammen igen.

- Det var dejligt. Vi var begge i Monaco, da hendes situation opstod, og det samme var lige sket for mig. Så vi spiste bare sammen og græd ud ved hinandens skuldre, fortæller hviderusseren, der tit er blevet kritiseret for sit til tider hårde og ufremkommelige væsen udenfor banen.

Wozniacki har tjent mere end 100 mio. kroner i præmiepenge gennem karrieren, men langt mere på sine personlige sponsorater (Foto: Koji Sasahara/AP). Sport og Spil Little Miss Goldmine: Caroline runder den halve milliard

- Men jeg har bare skullet lære at være åben. Når du kommer fra et meget lukket land, så er den slags ikke naturligt. Vi er ikke vant til at udtrykke følelser, forklarer hviderusseren.

- Dybt nede ved jeg, at jeg er et rigtigt godt menneske. Jeg er en følsom person. Men jeg er også en fighter og en kriger i alle livets forhold, og det kan være svært for andre at acceptere det.

Tennis Serenas rørende hilsen til Caroline: Du er det bedste i år!

Som det vil være det for enhver topseedet, der ser hendes navn blive placeret ud fra deres næste fredag i Melbourne.

0 kommentarer
Vis kommentarer