For første og sidste gang: Caroline og Serena taber finale

Det blev ikke til en finalesejr i New Zealand for Caroline Wozniacki og Serena Williams. De taber med 4-6, 4-6

Sport2019: Caroline Wozniacki bliver hyldet af andre sportstjerner på den røde løber. Video: Claus Bonnerup

Caroline Wozniacki og Serena Williams spillede for eneste gang double sammen ved WTA-turneringen ASB Classic i New Zealand.

De har ikke nået det tidligere i karrieren på WTA-touren, og til Australian Open senere på måneden, som er Wozniackis sidste turnering i karrieren, stiller hun kun op i single.

I doublefinalen tabte makkerparret med 4-6, 4-6 til amerikanske Asia Muhammad og Taylor Townsend.

Det var 11 år, siden Caroline Wozniacki senest stod i en doublefinale. Dengang vandt hun sammen med Victoria Azarenka en turnering i Memphis i USA, men så godt gik det ikke denne gang.

Williams og Wozniacki havde problemer fra start mod to spillere, der har haft større succes i double end i single.

De to slyngveninder var for en sjælden gang på samme halvdel af nettet. Foto: Michael Bradley/Ritzau Scanpix
De to slyngveninder var for en sjælden gang på samme halvdel af nettet. Foto: Michael Bradley/Ritzau Scanpix

Serena Williams havde heller ikke nogen optimal optakt til finalen, eftersom den 38-årige veteran umiddelbart forinden havde kæmpet sig igennem en halvanden time lang singlefinale.

Den dansk-amerikanske duo blev brudt i egen serv to gange i første sæt, som var overstået efter 36 minutters spil.

Kampbilledet var stort set uændret i andet sæt. Muhammad og Townsend så ud til at være i fuld kontrol - ikke mindst, da de lavede endnu et servegennembrud til 2-1-føring.

Fra det øjeblik skulle de bare holde egen serv i resten af sættet, og som et passende punktum servede det amerikanske par sejren hjem med et rent serveparti til 6-4.

For Asia Muhammad var det karrierens femte triumf i doublerækken på WTA-niveau, mens makkeren Taylor Townsend tog sin første sejr efter to finalenederlag.

Wozniacki spiller en kort opvarmningsturnering mere inden Australian Open. Det er i næste uge fra tirsdag til torsdag, når hun er med i Kooyong Classic i Australien.

Australian Open begynder 20. januar, og finalen spilles 1. februar.

Caroline Wozniacki blev hyldet efter finalen. Læs mere om det i dækningen af kampen her:

LIVE

Caroline Woznaicki fik tårer i øjenkrogen, da hun så tilbage på sin formidable karriere. Foto: Rob Prange/Shutterstock Anden sport Stjernerne bøjer sig: Respekt for Wozniackis tårer

Nok har Simon Kjær sportslige problemer, men på den kommercielle side går det mere end godt. Foto: Jens Dresling Sport Caroline overhalet: Så meget tjener de danske sportsstjerner

Caroline Wozniacki er glad for, at hun selv kan træffe beslutningen og stoppe på toppen. Foto:Robert Deutsch/Ritzau Scanpix Sport Caroline eksklusivt: Jeg vil stoppe på toppen  

124 kommentarer
Vis kommentarer