Forstår Wozniackis frustration: De presser hende

Michael Mortensen forstår, at Caroline Wozniackis er bitter, men peger på, at herrerne sagtens kan løse problemet

Caroline Wozniacki røg sidste år ud til Serena Williams i Rogers Cup, men i år blev presset til at spille mod Belinda Bencic og røg ud (Foto: AP)
Caroline Wozniacki røg sidste år ud til Serena Williams i Rogers Cup, men i år blev presset til at spille mod Belinda Bencic og røg ud (Foto: AP)

Caroline Wozniacki har dagen efter nederlaget til Belinda Bencic i Rogers Cup i Toronto trukket overskrifter på grund af hendes kritik af WTA-tourens regler.

Danskeren er netop kommet tilbage fra en skade, men havde ikke trænet i en uge op til nederlaget. Alligevel stillede hun op, fordi top-10-spillerne er tvunget til at spille med i de næststørste turneringer – dem lige under Grand Slam.

- Hvis du ikke spiller, så får du store bøder, du får nul point til ranglisten, og du får ikke lov at spille små turneringer det næste halve år, hvilket er vanvittigt, lød det fra Wozniacki til Reuters.

Den danske tennistræner Michael Mortensen har selv trænet topspillere som Wozniacki og Li Na og forstår godt danskerens frustration.

- WTA har nok lagt ekstra pres på Caroline for at stille op, og det forstår jeg godt, at hun ikke synes om, for måske ville hun hellere være helt klar til Cincinnati og US Open, siger Mortensen til Ekstra Bladet.

Caroline Wozniacki røg sidste år ud til Serena Williams, men i år var Belinda Bencic stopklods i Rogers Cup (Foto: AP) Tennis - 13. aug. 2015 - kl. 06:53 Wozniacki tvunget i kamp: Det er vanvittigt

- Jeg så kampen og kunne tydeligt se, at hun ikke var 100 procent. I flere situationer var hun en hel meter langsommere end normalt, og så kan jeg godt forstå, at hun er bitter over at være tvunget til at stille op, siger Mortensen, der mener, at det ville være bedst for alle, hvis Wozniacki var blevet hjemme for at træne.

- Hvis spillerne ikke er 100 procent, så præsenterer man jo ikke dame-tennissen ordentligt, og det er heller ikke til WTAs bedste, siger Mortensen.

Caroline Wozniacki forklarede i sit udbrud, at hun også har meldt sig ud af spillerrådet på WTA-touren, fordi alle spillere klager over reglerne, men intet kan gøre.

- De andre spillere skal være glade for, at de har hende til at gå forrest i kampen. Topspillerne og WTA må finde en løsning, hvor man vurderer, om det er et troværdigt afbud, eller fordi spilleren ikke har lyst, siger Mortensen.

Caroline Wozniacki var ikke helt så hurtig som normalt mod Belinda Bencic (Foto: AP)
Caroline Wozniacki var ikke helt så hurtig som normalt mod Belinda Bencic (Foto: AP)
 

Der var intet, der spillede for Caroline Wozniacki i Rogers Cup. (Foto: AP/Christophe Ena) Tennis - 12. aug. 2015 - kl. 23:47 Wozniacki brød sammen mod teenager

- Vi andre kan jo ikke bare sige, at vi ikke gider gå på arbejde. Er det ikke fair nok, at hun skal spille?

- Tennis er fysisk arbejde, og det svarer til, at din computer går i sort, og du skal skrive på skrivemaskine, så vil du hellere aflevere computeren og være klar igen om tre-fire dage. Caroline var ikke klar hverken fysisk eller mentalt, siger Mortensen.

Michael Mortensen peger på, at mændene har samme problem på ATP-touren.

- Men de klarer det på en lidt anden måde. Enten tager de bøden på eksempelvis 50.000 dollar, eller også spiller de kampen og tænker ’ok jeg taber 6-3, 6-4 i første kamp, og så kan jeg være klar til næste uge’, siger Mortensen.

- Wozniacki kunne også have taget bøden, men problemet er de mindre turneringer, hun så ikke kan være med i. Dem kan hun få brug for, hvis hun mangler point for at komme i slutspillet sidst på året, siger Mortensen.

Se Wozniackis exit fra Toronto her:

77 kommentarer
Vis kommentarer