Fortvivlet Nadal måtte give op

Den spanske verdensetter tabte to sæt til den argentinske hardhitter, da han måtte opgive at fortsætte.

Rafael Nadal har været flyvende i US Open. Men vinde turneringen gør den skadede spanier ikke. Foto: Julio Cortez/AP
Rafael Nadal har været flyvende i US Open. Men vinde turneringen gør den skadede spanier ikke. Foto: Julio Cortez/AP

Den argentinske tennisspiller Juan Martin del Potro er klar til finalen ved grand slam-turneringen US Open.

Det står klart, efter at den spanske verdensetter, Rafael Nadal, måtte trække sig med en skade i semifinalen efter at have tabt de to første sæt.

Den tredjeseedede argentiner, der vandt turneringen i 2009, havde vundet de første to sæt 7-6, 6-2, da Nadal kastede håndklædet i ringen.

Dermed får spanieren ikke mulighed for at forsvare titlen fra i fjor.

Det er første gang, at Nadal må trække sig fra en kamp i US Open - en turnering, som han har vundet tre gange.

Den 32-årige spanier havde tilsyneladende smerter i knæet allerede fra kampens start.

Efter at have fået massage og tape på knæet forsøgte Nadal at fortsætte, men i slutningen af andet sæt var han tydeligt præget af smerterne.

Da del Potro sikrede sig andet sæt, gik Nadal direkte over til dommeren og sagde, at han ikke kunne fortsætte kampen.

Ked af det på hans vegne
Del Potro er dermed i finalen i US Open for første gang siden 2009, hvor han vandt turneringen.

Argentineren, der selv har været plaget af skader i sin karriere, havde dog ønsket sig en anden slutning på semifinalen.

- Det er ikke den bedste måde at vinde en kamp. Jeg elsker at spille mod Rafa, fordi han er den største fighter i denne sport, siger han efter kampen.

- Jeg er ked af det på hans vegne, tilføjer han.

Del Potro, der måtte tage en længere pause fra sporten på grund af flere operationer i håndleddet, skal i finalen møde den sjetteseedede Novak Djokovic.

Serberen vandt den anden semifinale over japanske Kei Nishikori i tre sæt.

- Det er næsten ikke til at tro, at jeg igen får muligheden for at spille en grand slam-finale her (i US Open, red.), som er min yndlingsturnering, siger argentineren ifølge AFP.

Caroline Wozniacki skyndte sig ud til sin boks efter at have vundet Australian Open i januar. Her takker hun sin far og forlovede, men mange flere har aktier i hendes succes. Foto: AP Sport og Spil Her er mit hold: Næsten som en del af familien

Florence Griffith-Joyner er fortsat 20 år efter sin død indehaver af verdensrekorderne på 100 m og 200 m (Foto: Sven Simon) Sport og Spil Sportsstjerner der døde alt for tidligt

Caroline Wozniacki var meget beæret over at blive udnævnt til danske fanebærer ved OL i Rio, og hun er stolt over at repræsentere Danmark hver uge, siger hun. Foto: Finn Frandsen Sport og Spil Caroline stolt af at være dansker: David er lidt træt af det

Dette billede vakte begejstring blandt danske tennisfans. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix Sport og Spil Tennis-baben Malou: Her er historien om bryst-billedet

1 kommentar
Vis kommentarer