Fra æg til øv: Caroline ude af French Open

Caroline Wozniacki fik en drømmestart med 6-0 i første sæt og smed det hele væk mod ung russer

Her sætter Veronika Kudermetova dødsstødet ind mod Caroline. Video: AP/SNTV

PARIS (Ekstra Bladet): 6-0 er en farlig føring.

Sådan kan det gamle fodbold-mundheld fra Richard Møller Nielsens dage tilsyneladende omskrives til tennisterminologi.

For Caroline Wozniacki gik fra ’æg’ til øv i første runde af French Open, hvor hun efter en drømmestart gik helt ned mod verdens nummer 68, Veronika Kudermetova fra Rusland.

Der stod mange spørgsmålstegn ud for Caroline Wozniackis navn, da hun indledte French Open med kun 15 partier på rødt grus i bagagen.

Og de hvirvler fortsat rundt efter en førsterundekamp, hvor hun tabte til den 22-årige debutant på Roland Garros med de vanvittige cifre 6-0, 3-6, 3-6.

Men der kom i alt fald bekræftende svar på, at manglende kamptræning kan være dyr.

Hun fik ellers en ønskestart på årets anden grand slam i en kamp, der fra start udviklede sig lige efter hendes hoved. Hun fik hurtigt rytme mod unge Veronika Kudermetova, som tilsyneladende nægtede at tage de åbne chancer, som hun havde for at erobre momentum.

Foto: Vincent Kessler/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Vincent Kessler/Reuters/Ritzau Scanpix
 

Wozniacki vandt således første sæt uden at afgive partier, men så startede en helt vild nedtur for verdens nummer 13, mens hendes unge modstander voksede sig stor på den anden side af nettet.

Danskeren serverede og fik hevet partiet hjem. Det gav tydeligvis ro og dannede grobund for kampens første servegennembrud mod den formentlig lidt nervøse, 22-årige russer.

Og så kørte det ellers rutinemæssigt, selv om modstanderen pointmæssigt var godt med i de fleste partier. Wozniacki brød igen til 4-0, og i næste parti slagflugtede hun selv en breakbold væk og holdt serv.

Verdens nummer 68 havde alle chancer for at komme på tavlen i egen serv med 40-0, men en række fejl og fint pres lukkede danskeren tilbage i partiet.

På den første sætbold slog danskeren dog sin forhånd ud, og på den næste blev hun udmanøvreret ved nettet, men den tredje var lykkens sætbold. Russeren slog sin forhånd ud og indkasserede et ydmygende ’æg’.

Kudermatova kom selvsagt ud til andet sæt med de bedste intentioner, og hun fik straks sat så meget pres på sin modstander, at hun fik en breakbold. Wozniacki missede førsteserven og sendte en ultra-blød andenserv i spil. Russeren returnerede den dybt i nettet.

Til gengæld kom hun på tavlen i næste parti, Kudermatova, til både egen og publikums fryd.

Det gav blod på tanden og flere gode dueller i det næste parti, hvor Caroline var oppe 40-15, lavede dommerfejl og havde en diskussion med dommeren over en bold tæt på linjen. I de næste to dueller, afsluttede russeren med to netrullere, og så havde hun såmænd brudt sig foran med 2-1.

Hun fortsatte med fornyet selvtillid, og i Wozniackis næste serveparti havde hun igen de mindste marginaler med sig. En diagonal-baghånd blev dømt ud, men stigedommeren kom ned fra sin stol og omstødte dommen. Break til 4-1.

 

En tydeligvis irriteret Caroline kom ud og slog lidt mere gennem boldene. Det gav flere breakbolde i et langt og tæt parti, hvor Kudermetova undervejs fik advarsel for at være for længe om at serve.

Hun var dog skarp på de første fire breakbolde, men på den femte slog hun hårdt presset ud til dansk break.

Caroline fulgte op med et sikkert serveparti, og så gik russeren under fornyet pres ud for at serve. Det stod hun fint imod, og i næste parti brød hun på sin første sætbold.

Så skulle Wozniacki forsøge at nulstille kampen og en modstander med nyvunden selvtillid.

Det skete ikke. Russeren vandt ubesværet sit indledende serveparti og udnyttede sin første breakbold til 2-0. Hun var flyvende nu, mens danskeren så opgivende ud.

Men ved 0-3 fik hun hevet sig selv op igen. Efter at have holdt serv slog hun godt nok en medgørlig andenserv ud på sin første breakbold, men russeren var så venlig at begå en dobbeltfejl på den næste. 2-3 og næsten nulstillet sættet.

Det holdt desværre kun kort. Så smed hun et blodfattigt serveparti væk.

Kudermetova øgede uden de helt store problemer til 5-2, før Wozniacki reducerede.

Så fik hun momentan gummiarm. Et smash røg ud og derefter en oplagt vinder.

30-30, før en netduel gav matchbold til den unge russer.

Den konverterede hun flot ved nettet, og hende kommer vi givetvis til at høre meget mere til.

I anden runde møder hun vinderen af opgøret mellem Zarina Diyas fra Kazakhstan og den franske wildcard-spiller, Audrey Albie.

Se også: Skeptiske legender: Hvor står Caroline?

Se også: Caroline går i maskine med 100 minusgrader

Se også: Nu taler Caroline om karrierestop

Se også: Kournikova tilbage: Afklædte billeder i stort magasin

122 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere