Fransk stjerne hyldes for helte-aktion: Dette billede går lige i hjertet

Jo-Wilfried Tsonga vandt både kampen og publikums hjerter, da franskmanden viste sig sig fra sin bedste side i 2. runde-opgøret mod Omar Jasika ved Australian Open

Jo-Wilfried Tsonga vandt publikums hjerter ved Australian Open, da han tog hånd om en grådkvalt boldpige. (Foto: AP)
Jo-Wilfried Tsonga vandt publikums hjerter ved Australian Open, da han tog hånd om en grådkvalt boldpige. (Foto: AP)

Han havde kurs mod en sikker sejr. Der var spillet to sæt, og Jo-Wilfried Tsonga havde vundet dem begge over den australske wild card-spiller Omar Jasika.

I begyndelsen af tredje sæt blev overskuddet på banen så vekslet til overskud på det menneskelige plan. Midt i egen serv valgte Tsonga pludselig at afbryde spillet. Den franske favorit gik målrettet over mod en boldpige, der stod bag hans banehalvdel.

Forinden var den unge kvinde blevet ramt af en bold, og det møde havde tilsyneladende sat sig sine spor. Hun var tydelig mærket af situationen, men forsøgte at holde hovedet koldt og passe sit job.

Og da var det, at Tsonga tog affære. Franskmanden havde bidt mærke i, at noget var galt. Boldpigen tog sin ene hånd op til hovedet, men gav efter, da verdensranglistens nummer 10 lagde sin arm omkring hende og indikerede, at hun havde brug for omsorg.

Støttet og ledsaget af Tsonga blev hun så hjulpet væk fra banen, mens publikum kvitterede med applaus. Og hyldesten fortsatte sågar efterfølgende på Twitter, hvor brugerne nærmest stod i kø for at rose franskmanden for redningsaktionen.

Den store anerkendelse kom bag på Tsonga, der - efter at have kørt sejren hjem i tredje sæt - stillede op til pressemøde, hvor episoden med den uheldige boldpige blev et tema.

- Jeg vidste ikke, at det ville blive kørt op til det her. Det er bare normalt (reaktionen, red.). Hun var i problemer, og det så ud som om, at hun græd, sagde Tsonga.

- Det var almindeligt at hjælpe hende ud af stadion. Jeg håber, at hun har det godt nu. Jeg spurgte dommeren under kampen, og han fortalte at hun var okay. Men du ved aldrig med dommere. Jeg vil dobbelt-tjekke, om hun har det fint, sagde franskmanden ifølge Daily Mail.

Se også: Djokovic ryster på hovedet af matchfixing-anklager

Selv kom Tsonga smertefrit videre til 3. runde i årets første Grand Slam-turnering. Sejren over Omar Jasika kom i hus efter mindre end to timers spil, hvor scoren til sidst lød 7-5, 6-1 og 6-4.

Dermed er vejen banet for et møde med landsmanden Pierre-Hugues Herbert, som også spillede sig videre i Australian Open efter triumf i sin kamp mod amerikaneren Noah Rubin.

Turneringens helt store favorit, Novak Djokovic, er ikke overraskende stadig blandt de tilbageværende spillere i Melbourne. Den førsteseedede serber var ligeledes i aktion onsdag, hvor han ubesværet sendte en tredje franskmand, den bare 19-årige Quentin Halys, ud af turneringen.

Australian Open afvikles over to uger, og finalen spilles den 31. januar på det legendariske Rod Laver Arena.

Se også: 17 gange i træk: Federer klar til 3. runde i Australien

21 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere