Frederik Løchte sørger for god Davis Cup-åbning

Det danske tennislandshold fik en god start, da Frederik Løchte Nielsen vandt over sydafrikaneren Nik Scholtz

Frederik Løchte i aktion. Foto: Benjamin Nørskov.
Frederik Løchte i aktion. Foto: Benjamin Nørskov.

Frederik Løchte Nielsen gav Danmark en perfekt start med sejr over Nik Scholtz i den første kamp i Davis Cup-opgøret mod Sydafrika.

Frederik Løchte vandt fredag 6-4, 6-2, 6-3 efter en time og tre kvarters overbevisende tennisspil.

Senere fredag aften tabte Benjamin Hannestad den anden singlekamp med 6-7, 0-6, 5-7 til den sydafrikanske favorit Lloyd Harris.

Dermed står det 1-1 mellem Sydafrika og Danmark efter de to første singlekampe. Der spilles bedst ud af fem kampe.

Frederik Løchtes sejr sørger for, at der vil være spænding helt indtil søndag, hvor Davis Cup-kampen skal afgøres.

Fredag var Frederik Løchte, der er nummer 557 i verden, særdeles velspillende, men han blev brudt i første sæt, så sydafrikaneren kom foran 4-3.

Det lignede dermed et tabt første sæt, men Frederik Løchte snuppede tre partier i træk og vandt sættet.

Nik Scholtz, der er nummer 402 i verden, fulgte med til stillingen 2-2 i andet sæt, inden Frederik Løchte vandt fire partier i træk og kom foran med 2-0 i sæt.

I tredje sæt var Frederik Løchte bagud med 0-2, men han vendte stillingen til en føring på 5-3. Kort efter servede danskeren uden problemer kampen hjem.

Frederik Løchte fik en drømmestart. Foto: Benjamin Nørskov.
Frederik Løchte fik en drømmestart. Foto: Benjamin Nørskov.

Generelt spillede Frederik Løchte flot tennis og var meget stabil i sine egne server, mens han brød modstanderen efter behag.

- Normalt har jeg det svært om fredagen. Men jeg var god til at holde presset og få ham ud at løbe.

- Jeg var ekstremt effektiv på mine breakbolde. Der var kun et parti, hvor jeg havde breakbolde, hvor jeg ikke udnyttede muligheden for at bryde, siger Frederik Løchte til DR.

Danskeren brød sydafrikaneren seks gange. Kun i første sæt havde Frederik Løchte et parti, hvor han havde mulighed for at bryde, men ikke magtede at udnytte den.

- Jeg er også glad for, at jeg afgjorde det i tre sæt. Det var vigtigt at komme godt fra start. Jeg er glad for, hvordan kampen forløb, siger Frederik Løchte.

Der er tale om en oprykningskamp til Davis Cup-turneringens næstøverste lag - kaldet Europa/Afrika gruppe 1. Det er niveauet under World Group, hvor verdens 16 bedste nationer befinder sig.

Ud over Frederik Løchte og Hannestad består det danske hold af Søren Hess-Olesen og Thomas Kromann.

Lørdag skal Danmark og Sydafrika spille en doublekamp.

Kronprins Frederik er genvalgt som medlem af IOC. Foto: Lars Krabbe. Anden sport Kronprins Frederik tager otte år mere som IOC-medlem

Det danske kvindelandshold har fået et ultimatum af DBU. Foto: Tariq Mikkel Khan Landsholdsfodbold DBU giver spillerne ultimatum

Coutinho skal nok få spilleglæden tilbage i Liverpool, mener Jan Mølby. Foto: AP Sport Mølby: Sådan går det Coutinho i Liverpool