Frederik Løchte stiller skarpt: Vi kan vinde Wimbledon

2012-mesteren Frederik Løchte Nielsen er i semifinalen og dermed godt på vej mod et nyt wildcard-eventyr med en britisk makker

Følg Tennis

Frederik Løchte Nielsen og Wimbledon er to størrelser, der udgør en helt særlig historie efter hans sensationelle double-triumf som wildcardspiller i 2012.

Et eventyr, der blev skrevet et år efter, at hans farfar, den dobbelte Wimbledon-finalist i single Kurt Nielsen, døde.

Nu er danskeren godt i gang med at tilføje et nyt kapitel, og spørger man ham dagen før semifinalen, om han og Joe Salisbury kan vinde årets turneringer, svarer han:

- Ja. Men vi kan også tabe i morgen.

På den måde er han tro mod sit mantra om, at hver kamp i doublerækken er en fifty-fifty sag. Og nu er der altså fire par tilbage, som alle har spillet stærkt.

Det gælder ikke mindst 34-årige Løchte selv og hans otte år yngre, britiske makker, som faktisk kun har et førsterundenederlag samme sted sidste år som sin samlede grand slam-ballast.

Husk: Du kan følge Løchtes semifinale live på ekstrabladet.dk kl. 14

Men det har ikke været til at se, mens parret på vej mod deres wildcard vandt deres første to challenger-turneringer sammen og siden har sendt fire par ud i London.

Manager-eksperten dropper Brøndby: Her er hemmeligheden til succes

- Vi har matchet hinanden godt fra første turnering. Vi blev jo makkere med henblik på at få en god forberedelse til Wimbledon. At vi fik resultater fra første færd skyldes, at vi hurtigt kom godt ud af det og trives sammen på banen, siger Frederik Løchte Nielsen i telefonen fra London.

doc6urw993hxquksklio54.jpg
Her har han med sin gejst og rutine opmuntret sin mindre erfarne makker på velvalgte tidspunkter gennem deres fire kampe.

- Jeg har været der før, mens det måske kan blive lidt overvældende for Joe, der kun har spillet en runde i Wimbledon før, så jeg skal holde overblikket og hjælpe til, at han kan nyde det.

- Jeg har haft mange forskellige makkere gennem årene, og jeg tror, at jeg er god til at bakke dem op i det, de er gode til.

- Joe er ekstremt god ved nettet, både med sine flugtninger og sin placeringsevne. Og så er han en meget stærk atlet. Det henter han mange point på.

- Han er meget bevidst om sine egne styrker og svagheder, og så er han relativt cool rent mentalt. Han er ikke bange for at slå en stor andenserv, selv om det lige har kikset et par gange.

- Så du tror ikke, at han pludselig kan blive ramt af den store scene?

- Det er svært at sige, for Centre Court er en speciel størrelse, men jeg har ikke set noget, der får mig til at tro, at han pludselig går kold. Og jeg havde jo slet ikke spillet en kamp på Wimbledon, da jeg vandt, tilføjer han med et hørligt smil.

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/808579
I torsdagens semifinale venter det 13. seedede par, Raven Klaasen fra Sydafrika og Michael Venus fra New Zealand. Klaasen har været i finalen i Australian Open, Venus vandt French Open sidste år. Så det er et par, der aftvinger Løchtes respekt.

- Det er et godt, etableret par, som har en god kemi. De er smarte og taktisk kloge, siger han.

- Venus har en stor serv og en stenhård forhånd, mens Raven er ekstremt atletisk ved nettet, hurtig og virkelig stærk på servereturneringerne.

- Så hvad er nøglen til at slå dem?

- Nøglen er at kunne holde fast i vores spil. Vi er kun blevet brudt to gange i hele turneringen. Vi skal holde hovedet koldt, søge vores chancer og hele tiden lade dem vide, at vi er der.

Især på det hurtigt græs kan det være svært at bryde serv, og derfor ender mange sæt i tiebreak. Her har Løchte/Salisbury vist stor styrke med seks vundne ud af lige så mange mulige i de seneste tre kampe.

- Det er vigtigt med attituden. Vi går ud for at spille tiebreaks med den rigtige tennis, stærke server og skarpe returneringer, forklarer Frederik Løchte Nielsen.

Semifinalen er programsat som den første på Bane 1 med start klokken 14, dansk tid.

Dansk Wimbledon-vinder gør comeback: Jeg er oppe at køre

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind